A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Augusztus elsejétől csak Nyíregyházán van hétvégi állatorvosi ügyelet.

2021. augusztus 30. - Mátészalkaleaks

"2021. AUGUSZTUS 1-TŐL A MÁTÉSZALKAI JÁRÁSBAN NINCS HÉTVÉGI ÁLLATORVOSI ÜGYELET TÖBBÉ, és a többi szabolcs- megyei járásban sem, csak Nyíregyházán. Az általam megkérdezett állatorvosok szerint tarthatatlan volt az eddigi helyzet, egész hétvégén hívások tömkelege, már Borsod-megyéből is sokan itt próbálkoztak"- írja  Facebook oldalán az Összefogás az Állatokért Alapítvány

 

 

dghh.jpg

                                                                Kiemelt kép: https://vasad.asp.lgov.hu/

 

Pár érdekesebb rész a posztból:

 

Rettenetesen elkeserítő ténnyel szembesültem tegnap.

"Egy kedves ismerős egy talált kiscica kapcsán keresett meg, szerette volna még aznap megnézetni orvossal Mátészalkán vagy a közelben; kérdezte, hová vigye. 12:00 óra bőven elmúlt, amikor rátalált, mind a mátészalkai, mind a viszonylag közeli, állatorvosi rendelőt fenntartó orvosok is bezártak már. Nem volt rosszul a cica, de mivel a lány abszolút felelős állattartó, úgy gondolta, jó lenne, ha még aznap látná egy közeli állatorvos. Vagy opcióként ott volt a nyíregyházi állatkórház napközbeni ügyelete 50 km-re vagy a debreceni állatkórházak 85 km-re. Ami, mondjuk, nem mindenkinek úgy esik, mintha a szomszéd utcában lenne.
A szokásos módon rámentem a Magyar Állatorvosi Kamara honlapjára, hogy megnézzem, ki a hétvégi ügyeletes a mátészalkai járásban, bízva abban, hogy a mi orvosunk édesapja lesz az (a mi állatorvosunk éppen nyaralt, tudtam, ő most nem opció). Mi, ha nagy gáz van, alapból a debreceni kórházakba megyünk hétvégén, ezért nem igazán követjük, ki az ügyeletes éppen a hétvégén Mátészalkán.
Rászűrök a megyére, nyitom az excelt, csak a nyíregyházi járás adatai vannak fent. Fura. Naivan bezárom, frissítek, újra megnyitom. Ugyanaz az eredmény, se mátészalkai, se egyéb szabolcs-megyei járások adatai nincsenek fent, csak a nyíregyházi. Vajon adminisztrációs hiba történt?
Sms-t írtam az orvosunknak, hogy tudja -e ki a hétvégi ügyeletes Mátészalkán.

Gyorsan megjött a válasz és a hidegzuhany.

2021. AUGUSZTUS 1-TŐL A MÁTÉSZALKAI JÁRÁSBAN NINCS HÉTVÉGI ÁLLATORVOSI ÜGYELET TÖBBÉ. És a többi szabolcs- megyei járásban sem, csak Nyíregyházán. Az általam megkérdezett állatorvosok szerint tarthatatlan volt az eddigi helyzet, egész hétvégén hívások tömkelege, már Borsod-megyéből is sokan itt próbálkoztak.

Nincs elég baj, kilátástalanság ebben a megyében, még ez is?

Itt nagyon sok, egyébként viszonylag normális állattartónak nincs lehetősége, autója 50 km-re eljutni és - mondjuk - egy babézia-gyanús kutya imizolos kezelése nem várhat szombattól hétfőig. Egyszerűen elkeserítő, hogy az élet mennyi területén élhetetlen ez a megye a nem tehetős emberek számára. Komolyan, visszafelé haladunk!
A kisállattartás ma már rengeteg embernél, családnál természetes, egy valóban fejlett országban és társadalomban alapnak kellene lenni egy ilyen szolgáltatásnak a hét minden napján.

Hogy mi lesz így a mátészalkai járásban?

Nagyon sok állat fog meghalni, akiknek a gazdái egyébként vannak annyira normálisak, hogy szeretnék orvoshoz juttatni őket hétvégén, csak nincs kihez.
Csak reménykedni merek abban, hogy az eddigi hétvégi ügyeletet ellátó állatorvosok, ha jóval kisebb mértékben, de valamennyire továbbra is elérhetőek lesznek, bár a hétvége nekik is hétvége, és -gondolom - pontosan a hétvégi káoszokat megelégelve hagyták abba az eddig is önként vállalt ügyeletet. Az esti órákban megbetegedett, megsérült állatokat pedig az ég óvja, nekik lesz a legkevesebb esélyük, ahogy eddig is.

Közös ügyünk az állatvédelem? Tényleg? Lehetne, hogy ezt valóban megtapasztalhassuk?

Remélem, ez a posztom eljut azokhoz a személyekhez, akik tényleg változásokat akarnak Mátészalkán, a környékén, Szabolcs- megyében, egy élhető mindennapi élet minél több területén. Szívesen segítünk, adatokkal, anyagokkal! "
A MátészalkaLeaks csoport ezt az ügyet is felkarolja, már felvettük a kapcsolatot az Összefogás az Állatokért Alapítvánnyal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr916674558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása