A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

21600 méteren nőtt a megengedett pályasebesség Mátészalka és Debrecen között.

2020. december 05. - Mátészalkaleaks

A MÁV 2020. augusztus 24  és  október 11. között karbantartásokat és  felújításokat eszközölt saját költségei terhére a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon. A felújítások és annak eredményeképpen, hogy Tisztavíz vasúti megállóhelyet a kritikusan alacsony utasforgalom miatt megszüntetik, mintegy 5 perccel csökken a menetidő.

A MátészalkaLeaks által kinyert adatokból kiderült, hogy az elmúlt  14 hónapban hatékonyan dolgoztak a Vasúttársaság munkatársai, hiszen a  Apafa-Nyírbátor szakaszon a karbantartások és felújítások eredményeképpen   17800 méteren  50 km/óráról 60 km/órára változott  a megengedett legnagyobb pályasebesség, míg 3200 méteren 40 km/ óra helyett 60 km/óra sebességgel haladhatnak maximálisan   a vonatok.

Nyírbátor és Mátészalka közötti pályaszakaszon is történtek előrelépések, hiszen 700 méteren sikerült a hatvanas tempó helyett helyreállítani az eredeti pályasebességet, azaz a 80 km/órát.

A MátészalkaLeaks csoport vasúti szakértője szerint, a további menetidő csökkenés jelenleg még azért nem releváns, mert a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon közlekedő mozdonyok korosak, rossz a menetdinamikájuk, és mivel az 50-es és 60-as sebességgel járható szakaszok egymást váltják, ezért a mozdonyoknak folyamatosan gyorsítaniuk, majd lassítaniuk kell, ezért  sok idő elvész. A megoldás az lenne, ha a következő években a MÁV a jelenleg 40, illetve 50 km/órás sebességgel járható szakaszokat is formába hozná, és így szignifikánsan csökkenhetne a menetidő.

 

apafa_nyb_elotte.png

Apafa-Nyírbátor vasúti szakasz, 14 hónappal ezelőtt.

 

apafa_nyb_utana.png

Apafa-Nyírbátor vasúti szakasz, napjainkban

 

nybitor_szalka_elotte.png

Nyírbátor- Mátészalka vasúti szakasz, 14 hónappal ezelőtt.

 

nybitor_szalka_utana.png

Nyírbátor-Mátészalka vasúti szakasz napjainkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9316319778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása