A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Fejlesztik a belterületi csapadékvízrendszert.

2020. november 25. - Mátészalkaleaks

A  közbeszerzési értesítő szerint eredményesen zárult  mátészalkai belterületi csapadékvízrendszer fejlesztése II. ütem kivitelezésére kiírt közbeszerzés, amelyet a OPTEAM-ÉPÍTŐ Korlátolt Felelősségű Társaság nyert el.

A beruházás célja a város  belterületi, elválasztott rendszerű csapadékvíz¬elvezetési, gazdálkodási rendszerének fejlesztése, a  környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a további káresemények megelőzése. További cél a belterületre hullott csapadékvizek kártétel nélküli elvezetése.

A következő helyszíneken történik fejlesztés:

 

  1. Nyár utca (Tavasz u. – Kertész u. közt)

 

(Új csapadékvíz hálózat építése)


A Tavasz utcától a Kertész utca felé haladva a jobb oldali padkában 75/200-as folyóka létesül, amely becsatlakozik a Kertész utca meglévő nyílt csapadékárkába.

 

  1. Északi körút (Tavasz u. – Kertész u. közt)

 

 (Új csapadékvíz hálózat építése)


A Tavasz utcától a Kertész utca felé haladva a jobb oldali padkában 75/200-as folyóka létesül, amely becsatlakozik az Északi körút meglévő nyílt csapadékárkába.

 

  1. Tavasz u. (Északi körút. – Erkel Ferenc u. közt)

 

(Új csapadékvíz hálózat építése)


Az Északi körúttól az Erkel Ferenc út felé haladva a bal oldali padkában 75/200-as folyóka létesül, amely becsatlakozik a Tavasz utca meglévő nyílt csapadékárkába.

 

  1. Lehel u.

 

(Új csapadékvíz hálózat építése)


Az Lehet utcán a Kölcsey utca felé haladva a bal oldali padkában 50/200-as folyóka, alatta DN300 KD-EXTRA zárt vezeték létesül, amely becsatlakozik az Kölcsey utca meglévő csapadékaknájába.

 

  1. Kalmár u. (Katona József u.– Kalmár sor közt)

 

(Új csapadékvíz hálózat építése)


A Katona József utcától a Kalmár sor felé haladva a jobb oldali padkában 75/200-as folyóka létesül, amely becsatlakozik a Kalmár utca meglévő nyílt csapadékárkába.

 

  1. Fekesszegi u.

 

(Meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése)


A Fekesszegi utca teljes belterületi szakaszán, az út mindkét oldalán a meglévő földmedrű árkok burkolása, valamint a meglévő burkolt árkok burkolat cseréje történik. Ez a csapadékcsatorna fogadja a környező utcák csapadékvizét, és a belterületen keletkezett csapadékvizet a homok, és olajfogón keresztül a Váradi csatornába vezeti.
A Váradi csatornán a vízelvezetés biztosításához növényzet irtásra, és gyökérzónás iszapolásra van szükség a Kraszna folyóig.

 

  1. Táncsics Mihály u.

 

Meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése)


A Táncsics Mihály utcán a Fekesszegi út felé haladva az út bal oldalán, a meglévő 40x40 –es lapburkolat cseréje történik TB 30/50/40-es mederburkoló elemre.

 

  1. Dobó István u.

 

(Meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése)


A Dobó István utca mindkét oldalán. a meglévő földmedrű árkok burkolása történik TB 30/50/40-es mederburkoló elemmel.

 

9.Szamos u.

 

(Meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése)


A Szamos utca mindkét oldalán. a meglévő földmedrű árkok burkolása történik TB 30/50/40-es mederburkoló elemmel.

 

  1. Hajdú u. (Csokonai u.– Zrínyi köz közt)

 

(Új csapadékvíz hálózat építése)


A Hajdú utca mindkét oldali padkájában 50/200-as folyókák létesülnek, amely becsatlakoznak a Hajdú utcán meglévő zárt csapadékcsatornába.

 

  1. Iskola köz.

 

 (Új csapadékvíz hálózat építése)


Az Iskola közben a Rákóczi Ferenc utca felé haladva az út bal oldali padkájában 50/200-as folyóka létesül, amely becsatlakozik az Iskola közben meglévő zárt csapadékcsatornába.

 

  1. Dózsa György u.

 

 (Új csapadékvíz hálózat építése)


A Dózsa György út mindkét oldali padkájában 50/200-as folyókák létesülnek, amelyek becsatlakoznak a Dózsa György úton meglévő zárt csapadékcsatornákba.

 

  1. Vágóhíd u.

 

 (Meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése):


A Vágóhíd köztől a Dózsa György utca felé az út bal oldali padkájában meglévő beton folyókák cserje történik 50/200-as folyókákra, amelyek becsatlakoznak a Vágóhíd úton meglévő zárt csapadékcsatornákba.

 

esoviz_elvezetes_kicsi.jpg

                                                                                Illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5316301362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása