A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Csak korlátozottan érhető el a Betaloc, béta-blokkoló szívgyógyszer.

2020. július 28. - Mátészalkaleaks

Több olvasónk is felhívta rá a figyelmet, hogy országosan, de Mátészalka környékén is  csak igen korlátozottan érhető el a Betaloc elnevezésű gyógyszer, amely úgynevezett béta-blokkoló. Mivel szívgyógyszerről van szó, ezért helyettesíteni nem lehet.

A Betaloc tablettahatóanyaga a metoprolol, a szimpatikus idegrendszerre (a központi idegrendszeréletműködéseket szabályozó része) ható, ún. béta-blokkoló gyógyszer.Szívkoszorúér betegség (angina pektorisz), magas vérnyomás betegség (hipertónia),szívinfarktus utáni állapot, bizonyos ritmuszavarok, pajzsmirigy-túlműködés (aszívműködés lassítása céljából) tartós kezelésére, valamint migrénes rohammegelőzésére szolgál.

Olvasóink szerint ezekre a napokra ígérték a gyógyszer érkezését, de ez nem teljesült. A nagykereskedő újabb határidőt adott meg. A 30 darabos kiszerelésből a nagykereskedők már csak augusztus közepére vállanak kiszállítást, míg a 100 darabosból augusztus első hetében lehet valami. A problémák  leginkább a Betaloc 50 mg-os gyógyszerrel vannak.

Egyes mátészalkai gyógyszertárakban még 30 darabos kiszerelésben, rendkívül kis mennyiségben fellelhető a gyógyszer.

 

beta.png

 

sdf.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8116081206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása