A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Nyírkáta: dolgozóbarátabb buszmenetrendet szeretnének.

2020. január 06. - Mátészalkaleaks

Nyírkátán élő, de Mátészalkán dolgozó személyek fordultak a MátészalkaLeaks csoporthoz a közösségi közlekedéssel kapcsolatos problémájukkal. A csaknem egy tucat ember képviseletében Zoltán emelt szót, aki maga is  a Jármi út környékén dolgozik egy vállalkozásnál.

A problémájuk az, hogy a 2019.decemberben történt menetrend változástól megváltozott  az egyik délutáni Nyírbátorba közlekedő busz indulási ideje, jelesül pár perccel korábban indul, így nagy szerencse kell a Jármi út környékén dolgozóknak ahhoz, hogy a 15 óra 50 percig tartó munkaidő végeztével utolérjék  a Nyírkáta felé közlekedő  számú járatot.

Az érintettek elmondták, jelenleg a  Mátészalkáról 15 óra 50 perckor Nyírkátára közlekedő busz aktuális sofőrének jóindulatától függenek, hiszen ha minden klappol,  ő szokta megvárni Nyírmeggyes községben a munkából hazaigyekvő azokat nyírkátai lakosokat akik  a Mátészalkáról 15 óra 48 perckor Nyírbátor irányába induló 4332-es busszal kénytelenek versenyt futni a nyírkátai busszal.

Probléma csak akkor van, ha helyettesítés miatt új buszvezető jelenik meg a vonalon, akinek nincs tudomása a nem kellően átgondolt menetrendről, ilyenkor marad a gyaloglás…

Van olyan Jármi úti  vállalkozás, ahol a dolgozók több mint 10 százalékát érinti a probléma, de Zoltánék friss  kutatása szerint amelyet a napokban ejtettek meg,  már elérni lassan az egy tucatot az érintettek száma.

Azt érintettek elmondták, szeretnénk elérni minimum, hogy a Mátészalkáról 15 óra 48 perckor Nyírbátor irányába induló 4332-es busz pár perccel később induljon, és így újra, nagyobb biztonsággal utol tudnánk érni a 4331-es számú, Nyírkátára közlekedő járatot Nyírmeggyes községben. Azt se tartanánk ördögtől valónak, ha a  15 óra 55 perckor Mátészalkáról Nyírkátára közlekedő  4331-es busz nem a Kórház utca (ott megállója sincs) érintésével, hanem a Szalkay László utca, Alkotmány út, Jármi út  útvonalon közlekedne, ezáltal nem kellene versenyt futni az idővel a 15 óra 50 percig dolgozó nyírkátai munkavállalóknak.

A MátészalkaLeaks csoport és az érintettek menetrend módosítási kérelmet nyújtottak be  az Északkelet- Magyarországi Közlekedésszervező Iroda vezetőjéhez.

 

images_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4815396410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása