A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Komoly problémák vannak az egyik megyénkbeli orvosi ügyelettel.

2019. június 02. - Mátészalkaleaks

Hozzánk eljutott információk szerint problémák vannak az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei orvosi ügyelettel. Ismert magas vérnyomásos betegekhez, cukorbetegekhez, és több esetben roma személyekhez  sem nem mennek ki. Egy hét alatt  átlagosan öt, hat ilyen eset fordul elő – erősítette meg több levélíró.

Az orvosi ügyelet  az ilyen egyszerűbb esetekhez (láz, magas vérnyomás)  heti több alkalommal nem száll ki, hanem  a mentőket mozgósítja. Nem mennek ki rendszeresen szociális otthonokba lázas betegekhez, magas vérnyomásos betegekhez, hanem helyette a mentőknek kell kiszállniuk. Ez azért is veszélyes, mert a mentők jármű kapacitása is véges, így amíg egy olyan lázas vagy magas vérnyomásos betegnél tartózkodnak fél, esetleg egy órát akit el tudna látni az orvosi ügyelet is, akár máshol tragédia is történhet.

Amennyiben június hónapban nem történik változás a hozzáállásban, nyilvánosságra hozzuk az érintett orvosi ügyelet címét, és kezdeményezni fogjuk az ügy teljes kivizsgálását.

 

orvosi.jpg

 

tn4-mentoauto12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr914875524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása