A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Négyszázan is utaznak heti rendszerességgel telekocsival, a Mátészalka-Nyíregyháza-Budapest útvonalon.

A vasúttársaság vesztesége, csak ezen a vonalon 110 millió forintra rúg évente.

2018. augusztus 16. - Mátészalkaleaks

A Mátészalka-Debrecen vasútvonalon keresztül lehet a leggördülékenyebben elérni Budapestet kötött pályás közlekedéssel Zajta, Fehérgyarmat és Mátészalka környékéről.

Tanítási időszakban, vasárnapi napokon a leginkább kihasznált járat a Zajta állomásól Budapestig közlekedő Hétmérföldes fantázianevet viselő vonat, amely a  Zaja és Fehérgyarmat közötti 25 kilométeres távolságot 58 perc alatt, majd  a Fehérgyarmat -Debrecen  96 kilométeres távot 143 perc alatt teszi meg. És még akkor hol van a budapesti végállomás, ahová 22:02 perckor robog be, amely azt jelenti, hogy 407 percet vesz igénybe a román-magyar határ mellől Zajta községből beérni a fővárosba, míg  a telekocsik Budapestre érnek, addig a vasúttársaság szolgáltatását választó utas csak Zajtáról, Debrecenbe ér be.

Nem is csoda, hogy népszerűek a telekocsi szolgáltatók, amelyek gyorsabb eljutásban segédkeznek.

A Mátészalkaleaks csoport most a legnépszerűbb ilyen szolgáltatót kérdezte arról, hogy mennyien veszik igénybe a  Mátészalka-Nyíregyháza-Budapest (autópályát használva) útvonalon a szolgáltatásaikat.

A válasz sokkoló, hiszen az említett szakaszon csak ennek a szolgáltatónak a közreműködésével heti szinten mintegy 400 utazási alkalom történik, amely a nemzeti vasúttársaság 5315 Ft-os Mátészalka-Budapest tarifájával számolva 2 millió 126 ezer forintos  bevétel kiesést jelent a MÁV-nak hetente.

Ez, egy évre vetítve 110 millió 552 ezer forintos és több mint húszezer fős kiesést jelent a nemzeti vasúttársaságnak.

stockphoto-fiatalok-telekocsi-auto-kocsi-lanyok-fiuk-.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4714184881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása