A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Forgalomba állt a felújított mozdony Mátészalka és Debrecen között!

Egy másik, felújított példány is csatlakozik a 110-es vasútvonal flottájához, május hónapban.

2018. április 22. - Mátészalkaleaks

2018. márciusa a Mátészalka és Debrecen között vasúttal közlekedő utazóközönség számára fekete március volt, hiszen több mint fél tucat alkalommal vált üzemképtelenné a vasúti kocsik vontatását végző mozdony. Ahogyan arról már hírt adtunk a korábbiakban, a vasúttársaság kezd egyre nagyobb figyelmet szentelni a 110-es vasútvonalnak, így  pár napon belül egy nagyobb szabású, három hetes karbantartás veszi kezdetét, valamint két felújított mozdonyt is kap a vasútvonal. Akinek még ez sem lenne elég, jövő év őszén fiatalabb vasúti kocsik átvezénylésével növeli majd az utazóközönség komfortérzetét a vasúttársaság, majd  2020-ban és 2021-ben, összesen 26 kilométer hosszúságú vasúti pálya átépítésre kerül.Akinek még ez is kevés, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint, a következő Uniós ciklusban (amennyiben lesz erre lehívható forrás) megvalósul a Mátészalka-Debrecen vasútvonal teljes átépítése.

Visszatérve a felújított mozdonyokhoz, a MÁV Zrt tájékoztatása alapján az alábbiakról adunk hírt. A Debrecen–Mátészalka vonalon és a térségben közlekedő mozdonyok műszaki állapotának javítása céljából a debreceni területi igazgatósághoz a Budapest–Lajosmizse vonalról, április 4-12. között négy darab 418-as mozdony érkezett, ebből az egyiket két hónapja újították fel teljesen és fényezték át külsőleg (ez már forgalomba is állt a vonalon a 110-es vonalon). Egy másik 418-as vontatójármű dízelmotor nagyjavításon tartózkodik Debrecenben, várhatóan május első felében készül el, és utána áll forgalomba a Debrecen–Mátészalka vonalon. A jelenlegi mozdonyforduló alapján 5 darab  418-as mozdonnyal szolgálja ki a vasúttársaság a 110-es vonal forgalmát.

 

ujjj.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8913855922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása