A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság képviselője Mátészalkán informálódik!

Kétség sem férhet hozzá, hogy jogos igény a Repülőhíd akadálymentesítése.

2017. április 25. - Mátészalkaleaks

Még 2016-ban kezdtünk bele abba az ügybe, amely leginkább érinti a Repülőhíd mindkét oldalán élő mátészalkai lakosokat. Csaknem mindenkit bosszant az a tény, hogy az Újtelep városrészt a városközponttal összekötő, stratégiai jelentőségű gyalogosforgalmi híd nem akadálymentes.

Az akadálymentesítés hiánya lényegében több évtizede gondot okoz minden generációnak. Az idősebb személyek nehezen tudják megmászni a híd meredek lépcsőfokait, így sokszor taxizásra kényerülnek, a kisgyermekes családok balesetveszélyes mutatványt kénytelenek  bemutatni akkor, amikor gyerekkel a babakocsiban próbálják a hídra fel és le juttatni a babakocsikat, a kerekesszékesek pedig egyáltalán nem tudnak feljutni  a hídra, így 1-1.4 km-es kitérőre kényszerülnek.

A kerekeszékes, segítő nélkül közlekedők lényegében el vannak zárva a városközponttól, mivel a két lehetséges átkelési pont, a Szatmár utca- Kórház utcai és a Zöldfa úti sem akadálymentesített.

Az első átkelési ponton a járda hiánya és a magas szegély, valamint  a vasúti sínek, míg a második átkelési ponton a járda hiánya miatt csak a forgalmas úton közlekedhetnének az említett célcsoportba tartozók, valamint az itt lévő  6 vágányon való átkelés vállalhatatlan, hiszen egy kerekesszékkel nehéz gyorsabban közlekedni, ha  hirtelen pirosra vált a vasúti fényjelző, a  felénk közlekedő vonatok átlagos fékútja pedig 300 és 500 méter között váltakozik. Így, ennek tekintetében ez utóbbi útvonalat csak igazán merész kerekesszékesek szokták választani.

Most célegyenesbe érkezik lassan a Repülőhíd akadálymentesítésének az ügye. Hosszas kutatómunka alapján, az érintettekkel karöltve magtaláltuk azt az utat, amely a sikerhez, azaz a híd akadálymentesítéséhez vezethet.

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulunk panasszal, és kérjük, hogy monja ki határozatában azt, hogy a mozgáskorlátozottak, egészségi állapotuk miatt nehezen mozgók,  és a babakocsit toló személyek közvetlen, negatív diszkrimináció elszenvedői azáltal, hogy nem tudják használni a Repülőhidat, és 1-1,4 km-es kitérőt kénytelenek tenni, és még akkor sem biztos, hogy el tudják érni úticéljukat.

El akarjuk érni azt, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság korábbi gyakorlataihoz hasonlóan tűzzön ki egy határidőt, ameddig a tulajdonosnak, azaz a Magyar államnak el kell végeznie a híd akadálymentesítését.

Az Egyenló Bánásmód Hatóság munkatársa Mátészalkán informálódik a napokban, a részletekről folyamatosan beszámolunk a Mátészalkaleaks blogon.

-Mátészalkaleaks csoport-

 

tanacstalan.jpg

Tanácstalan kisgyermekesek a híd lábánál.

tanacstalan2.jpg

Teherrel van a nélkül,nehéz a közlekedés a hídon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9012454153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása