A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Autópálya épül Őr és Csengersima/Petea között!

Az 49-es főút tehermentesül, megszűnhetnek a súlyos balesetek ezen az útszakaszon.

2016. december 10. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan arról pár hete hírt adtunk, a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés weboldalán található dokumentum alapján, és a Magyar Közlöny szerint, az M 49-es gyorsforgalmi  út nem szerepel a rövid- és közép távú közútfejlesztések között! 

Akkor felszólítottuk megyénk országgyűlési képviselőit, minden megyei közgyűlési tagot, hogy lobbizzanak annak érdekében, hogy a rövid vagy közép  távú fejlesztések közé, haladéktalanul emeljék be az M49- es gyorsforgalmi út megépítését.

A sajtónyilvánosságnak is köszönhetően, a Mátészalkát Csengersimával összekötő  49-es főút tehermentesítése hamarosan megvalósul, hiszen: mint kiderült Orbán Viktor Szatmárnémeti látogatásán, Magyarország kormánya folytatni fogja az M3-as autópálya építését, amely jelenleg Mátészalka környékén indul. 

Elmondta: "Ahogy visszaérek Budapestre, egyeztetni fogok a kormány tagjaival, hogy kezdjék meg az autópálya tervezését, amely a Csengersima-Pete határátkelőhelyig tart majd. Ez egy 40 kilométeres pálya megépítését jelenti, amelynek léte hozzájárul majd ahhoz, hogy a szatmárnémetiek számára alig pár kilométer utazás után megnyíljon az európai autópálya-hálózat".

Az autópálya megépítése után végre  csökkenhet a 49-es főút mentén fekvő  települések átmenő forgalma, hiszen jelenleg napi 13-18 ezer jármű halad át az érintett településeken.

Informátorunk szerint, az autópálya építése 2017. őszén fog megkezdődni.

 

balesetben gyortelek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6012037773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása