A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Már egy sima tüdőszűrés is három hónap Mátészalkán?

Egy gép áll rendelkezésre, a betegek utazni kénytelenek a gyorsabb vizsgálatért.

2017. március 17. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan azt megírtuk öt hónappal ezelőtt, 2016. október 6-tól a mátészalkai  tüdőgondozó, a  régi épületéből a Kórház épületébe költözött.

Akkor még úgy  gondolhatták a mátészalkai és környékbeli emberek, hogy a költözéssel együtt a szolgáltatás színvonala is növekedni fog. Mára kiderdült, nem így lett,  csökkent a szolgáltatás hozzáférhetősége, hiszen manapság már akár három hónapos várakozási időre is számíthat az, aki tüdőszűrési szolgáltatást szeretne igénybe venni.

Amikor a régi épületben végezték a vizsgálatokat, akkor csak gondoltunk egyet és már hipp-hopp meg is csinálták a tüdőszűrést,az új helyen ez már nem lehetséges. Ha gyors szolgáltatást szeretnénk, akkor Baktalórántházára kell buszoznunk,- írja egyik olvasónk.

Informátorunk szerint,  csak egy gép áll rendelkezésre Mátészalkán, így a sok mellkasi röntgenek mellett kell időt szakítani a tüdőszűrésekre.Nyilvánvalóan így ez egy szűk keresztmetszet.

A Mátészalkaleaks csoport közérdekű adtigényléssel fordult  a mai napon a Mátészalkai kórházhoz.

Kérdéseink:

 

  • Mi a hivatalos  oka a hosszú várólistának?

 

  •  A 2017.év eddig eltelt részében, hány napos várakozás volt  a leghosszabb, amelyet betegnek kellett várnia tüdőszűrő vizsgálatra?
  • A régi épületből hova kerültek elhelyezésre a tüdőszűréshez használt gépek?   
  • Tervezik-e a  kapacitás bővítését a Mátészalkai kórházban?
                                                              -Mátészalkaleaks-
15563.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5512345997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása