A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Egyre korosabb és koszosabb vagonokat küldenek, van még lentebb?

A megyei tisztifőorvoshoz fordulunk.

2017. március 06. - Mátészalkaleaks

A Mátészalka-Debrecen  utat   többségében meglehetősen régi személyvonattal kell megtenni, jobb és újabb (technológia szerint eltérő) kocsik azért sem közlekedhetnek a vonalon, mert az többlet vontatójármű felhasználást, és ezáltal jelentős többletköltséget okoz a MÁV-Start számára.

Ezek a 40-45 éves  vasúti kocsik kritikán aluli, a ma kor követelményeinek már nem megfelelő felszereltséggel rendelkeznek. A világítás nem megfelelelő, a 4-5 évtizedes kosz már úrrá lett ezeken a vasúti kocsikon, és higiéniai szempontból   is gyalázatos állapotok uralkodnak.

A Mátészalkaleaks csapata  Dr. Salzmann Mariannához. a megyei tisztifőorvoshoz fordul annak érdekében, hogy folytassanak le vizsgálatot a Mátészalka-Debrecen vasútvonal vasúti kocsijaiban uralkodó álapotok miatt.

Arra is kérjük, hogy mivel a nyári hónapokban a vagonok belső hőmérséklete rendszeresen meghaladja a 30 fokot és extrém esetekben elérhet akár a 60 fokot is, határozatában mondja ki, hogy  a vasúttársaság abban ez esetben, ha nem tudja szavatolni a hőmérséklet szempontjából még elfogadható, egészségre nem káros utazási körülményeket, legyen köteles védőitalt biztosítani az utazóközönségnek.

Továbbá, mivel ezeknek a koros vasúti kocsiknak a világítása nem tesz eleget a MÁV vasúti szabályzatának, és ez a minimális fényerő káros az emberi szemnek, kötelezze a vasúttársaságot a hibák kijavítására, és megfelelő világítás biztosítására.

Vasúti járművek utastereiben, előterekben, mellékhelyiségekben a követelményeknek megfelelő egyenletes, az olvasást lehetővé tevő világításról kell gondoskodni.(Országos Vasúti Szabályzat 5.2.12. alpontja)---------> nem csak a  megfelelő fényerő nem biztosított, de aznnak az egyenletessége sem.

Folytatódik a levélíró kampányunk annak érdekében, hogy újabb vasúti kocsikat küldjenek erre a vasútvonalra.Írjon levelet a szabolcsi kötődésű, illetékes miniszternek, Dr. Seszták Miklósnak.

 

email: miklos.sesztak@nfm.gov.hu

 

img_20170304_171002.jpg

Az ablakra rakódott  kosztól már a "kaller" sem látszik.

 

img_20170304_171052.jpg

A világítást sem  viszi túlzásba a MÁV, még az égőn is takarékoskodnak. Káros a szemnek.

 

memnewww_1467200747.jpg

nyomas_ala_helyezve_sesztak_miniszter_mem_1.BMP

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6212316875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása