A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Közmeghallgatás volt Mátészalkán

2015. december 02. - Mátészalkaleaks

Mátészalka városának képviselő testülete közmeghallgatást tartott.A Mátészalkaleaks is képviseltette magát, és az alábbi négy fontos ügyet hoztuk fel a város vezetői előtt.ezeket az ügyeket már ismerik a blog olvasói.

Az alábbiakban közöljük azt, hogy milyen válaszokat kaptunk.

1, Nyíregyháza-Mátészalka szombati közlekedés: Az önkormányzat levéllel fordul az ügyben Dr. Seszták Mikós miniszterhez.

2, Drága ahelyi buszközlekedés,több buszjáratot szeretnének az állampolgárok: A jelenlegi 427 Ft-os ár magas Hanusi Péter polgármester szerint is, amennyiben van olyan vállalkozó, amely megfelelő járműparkkal rendelkezik, és olcsóbb a jelenlegi szolgáltatónál, nem zárkóznak ela váltástól.

3, A Parkerdő legyen közösségi tér: Sajnos sokan szemetesnek használják az erdőt, nem is oly rég 5 pótkocsi szemetet, köztük építési törmelékeket szedtek össze a helyi állampolgárok. A terület szerepel az Helyi Intergált Fejlesztési programban, pályázatok kiírására várnak. Amennyiben lesz kiírt pályázat, megújúl a Parkerdő. Mátészalka éves fejlesztésekre fordítható kerete mintegy 50 millió forint.

4, A járdák és utak állapota: Mátészalka határába már megérkezett a kerékpárút, sajnos nem tudott pályázni Mátészalka e tárgykörben. A Jármi úti járdák állapota is kritikus,amennyiben lesz kiírt pályázat, csak annak a segítségével tudják elvégezni a fejlesztést.Problémát jelent, hogy az új járdák tervezésénél 2,5 méter szélességet írnak elő, amely sok helyen nem teljesíthető.A közmunka programban lehetőség van térkövek gyártására, a későbbiekben ennek a felhasználásával szeretnék megújítani a város járdáit.Az utakat csak a fejlesztési pénzek terhér tudják javítani, amely egy évre 50 millió forint. Ez nem sok mindenre elég. Az állampolgárok, amelyben nagy méretű, olyan kátyut tapasztalnak, amely veszélyezteti az élet és vagyonbiztonságot, forduljanak bátran a területért felelős képviselőhöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr408132894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása