A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Lassan egy hónapja nem működik a CT Mátészalkán.

2020. március 01. - Mátészalkaleaks

Egy olvasói levelet kapott a MátészalkaLeaks csoport, amely  a következőket tartalmazza:

Megérne egy utána járást, hogy miért nincs hetek  óta működő CT-je a mátészalkai kórháznak? Miért kell - nagyon vég szükség esetén, bár nem biztos, hogy a beteg a szállítást kibírja - Nyíregyházára szállítani a beteget egy CT vizsgálatra?

Egyik közeli rokonomnál a  kezelő orvos  valószínűsítette, hogy olyan komolynak tűnő  betegség lehet az egészségügyi  probléma  hátterében, amely miatt a  CT vizsgálat szükséges lenne, de sajnos megvizsgáltatni nem tudja, mert a szállítást nem bírná ki Nyíregyházáig, helyben pedig nem jó a CT. Megáll az ész- írja olvasónk.

A következő információkat sikerült beszereznünk informátorainktól:

Elmondásuk szerint, Mátészalkán mintegy 3-4 hete nem jó a CT. A pótlandó alkatrész nagyon drága, talán a  következő héten történhet elmozdulás az ügyben. Amennyiben olyan eset adódik Mátészalka környékén amelynél indokolt lenne a CT bevetése, akkor az esetkocsi rögtön Nyíregyházára szállítja a beteget. A Csenger- Nyíregyháza távolság közúton 84 kilométer, míg  Mátészalka és Nyíregyháza között minimum 36 kilométert kell megtennie az esetkocsinak.

Nehezíti a helyzetet, hogy a fehérgyarmati CT berendezés sem üzemel jelenleg, javításra szorul. Így legközelebb csak Nyíregyházán lehet megejteni a vizsgálatot, ahol viszont csak sürgős  CT-ket végeznek el. Így marad Kisvárda, illetve Debrecen, ami még viszonylag elérhető távolságban van.

Ismerve a közösségi közlekedés jelenlegi állapotát Szabolcsban, igazi tortúra eljutni például Csengerből Kisvárdára. A hétköznap reggeli órákban 180 és 222 perces eljutási lehetőségek vannak buszokkal.  Mátészalkáról 90 perc körüli menetidővel érhető el Kisvárda.

Csenger és Debrecen között, közösségi közlekedéssel, hétköznap a reggeli órákban 180 perc körüli menetidővel számolhat a beteg útirányonként, Mátészalka és Debrecen között pedig 110 perc körüli átlagos eljutási időkkel.

A Fehérgyarmat és Kisvárda közötti távolságot 180 perc alatt lehet közösségi közlekedéssel  abszolválni, míg Fehérgyarmat és Debrecen között 150 perces menetidővel számolhat a beteg.

A MátészalkaLeaks csoport közérdekű adatigénylést nyújtott be a mátészalkai és fehérgyarmati kórházak felé az ügyben.

 

illusztracio.jpg

Képünk illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9715499076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása