A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Hamarosan megoldódik a nyírkátai dolgozók közösségi közlekedéssel kapcsolatos ügye.

2020. január 22. - Mátészalkaleaks

Nyírkátán élő, de Mátészalkán dolgozó személyek fordultak a MátészalkaLeaks csoporthoz a közösségi közlekedéssel kapcsolatos ügyükkel még január elején. A csaknem egy tucat ember képviseletében akkor Zoltán emelt szót, aki maga is  a Jármi út környékén dolgozik egy vállalkozásnál.

Az ügyük az volt,  hogy a 2019.decemberben történt menetrend változástól kezdődően megváltozott  az egyik délutáni Nyírbátorba közlekedő busz indulási ideje, amely így  pár perccel korábban indul, és így szinte lehetetlen a Jármi út környékén dolgozóknak, hogy a 15 óra 50 percig tartó munkaidő végeztével utolérjék  a Nyírkáta felé közlekedő  számú járatot, hiszen jelenleg a  Mátészalkáról 15 óra 50 perckor Nyírkátára közlekedő busz aktuális sofőrének jóindulatától függenek. Ha minden klappol,  ő szokta megvárni Nyírmeggyes községben a munkából hazaigyekvő azokat nyírkátai lakosokat akik  a Mátészalkáról 15 óra 48 perckor Nyírbátor irányába induló 4332-es busszal kénytelenek versenyt futni a nyírkátai busszal.

A MátészalkaLeaks csoport és az érintettek menetrend módosítási kérelemmel fordultak az Északkelet- Magyarországi Közlekedésszervező Iroda vezetőjéhez, valamint  az egyik Jármi úti cég is menetrend módosítási kérelemmel támogatta meg a dolgozóik törekvéseit, amelyet eljuttattak a Volánbuszhoz.

A mai napon érkezett a jó hír, ha nem is azonnal, de 2020. március 01-től megoldódik az érintettek ügye.

 

A döntést közlő levél:

 

Ikt.szám: KTI/KSZK/11-5/2020.

 

Mátészalka-Nyírkáta viszonylatban utazók kedvezőbb kiszolgálására irányuló megkeresését köszönettel vettük. Kérelmét állásfoglalás céljából a VOLÁNBUSZ Zrt. részére is megküldtük. A kialakított álláspont alapján az alábbiakról tájékoztatjuk.

 

A Jármi út közelében lévő munkahelyeken 15.50 óráig dolgozók kedvezőbb hazautazásának biztosítása érdekében a Mátészalkáról Nyírbátorba tanszünetben munkanapokon 15.45 órakor induló 4332/393 sz. járat 5 perccel, az iskolai előadási napokon 15.48 órakor induló 4332/395 sz. járat 2 perccel később közlekedik. A 4332/395 sz. autóbuszjárat Nyírmeggyes, orvosi rendelő megállóhelyen csatlakozást biztosít a Nyírkátára közlekedő 4331/397 sz. járathoz, melynek megtartása érdekében az iskolai előadási napokon 15.55 órakor Mátészalkáról Nyírkátára induló autóbuszjárat is 2 perccel később indul. Tanszüneten történő utazás érdekében a 4335/369 sz. járat 3 perccel később közlekedik, átszállást biztosítva Hodász, vasútállomás bejárati út megállóhelyen a Nyírkátára utazók számára.

A módosítások bevezetését 2020. március 1-től tervezzük.

 

 

Tisztelettel:

 

SZABÓ Tamás Bálint              Tóth Sándor

irodavezető                              autóbusz közlekedési szakértő

 

 

ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA

 

tn2-volan.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4515420872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása