A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megújulhat a mátészalkai szobormozdony.

2019. szeptember 13. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport felvetette,  hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tulajdonában lévő mátészalkai szobormozdony felújítása időszerűvé vált. A több hónapos levelezés eredményeképpen, most zöld utat kapott a kezdeményezés, és helyi önkéntesek segítségével hamarosan szebbé válhat a mozdony.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum levele az alábbiakban olvasható:

 

Főmuzeológus kollégánk szakmai álláspontja alapján az alábbi választ adjuk:

 

„A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum nyilvántartásában szereplő úgynevezett szobormozdonyok – az országban több mint 30 ilyen van - kérdése, állapotuk javításának lehetősége napirenden van.

Múzeumunkban ezen sokirányú, sok helyszínhez kötődő tevékenység bonyolítására jelenleg nincs kapacitás, a felújítási munkákhoz általában az állomáshelyeken működő civil vasútbarátok segítségét szoktuk igénybe venni, akik, a Múzeum szakmai iránymutatásait betartva optikai, vagy annál részletesebb műtárgyvédelmi beavatkozást hajtanak végre a gőzmozdonyokon. Amennyiben a gyakorlat szerint van helyben vállalkozó a munkára, szakmailag maximálisan támogatni tudjuk munkáját.”

Gáspár András

Kulturális menedzser,Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

 

376_513a.jpg

2000-ben még így nézett ki a szobomozdony. (Fotó: Lévai János)

 

450px-mav_376_emlekmu_2017_mateszalka.jpg

2017.

 

szobormozdony.png

                                                                           Napjainkban

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8715075312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása