A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Zöldhulladék helyett szemét kerül a zöldhulladék gyűjtő szigetekbe.

2019. szeptember 02. - Mátészalkaleaks

Többször is írtunk már arról, hogy a pár hónapja kihelyezett zöldhulladék gyűjtő szigetekbe  háztartási hulladékot pakolnak egyes állampolgárok. A szigetek  nincsenek semmilyen tájékoztatóval, felirattal ellátva, így nem feltétlenül okolhatóak az ezeket nem megfelelően használó állampolgárok. Azért, hogy megtudjuk ki helyezte ki ezeket, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-hez fordultunk.

Levelünkre válasz érkezett, amelyből kiderül, az önkormányzat vélhetően az illetékes. Mátészalka Város Önkormányzatához fordultunk közérdekű bejelentéssel, hogy a kihelyezett szigeteket  legyenek szívesek felirattal, tájékoztatóval ellátni annak érdekében, hogy nagyobb esély legyen arra, hogy rendeltetésszerűen használják azt.

img_20190825_144524.jpg

 

                                                    Van itt minden....

  

Idézet a levélből:

 



Szállításvezető kollégámmal egyeztetve, biztosan állítom Önöknek, hogy a fényképen megküldött zöldhulladék "szigeteket", talán edényzetnek nem is lehet nevezni, nem az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tulajdona, nem Társaságunk helyezte ki és nem mi szállítjuk el a benne elhelyezett hulladékokat.

Társaságunk a kommunális, a szelektíven válogatott és biológialag lebomló hulladékokat szállítja heti, illetve havi rendszerességgel a legtöbb gyűjtőkörzet esetében szabvány gyűjtőedényből vagy az azokat helyettesítő zsákokból illetve a szelektív gyűjtőszigetekről.

Feltételezésünk szerint vagy az önkormányzat vagy a helyi városüzemeltetési vállalat lehet az illetékes a fényképen szereplő zöldhulladék "szigetek" kihelyezéséért. Tudomásom szerint egyikük sem kereste meg Társaságunkat szakmai támogatással kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Szabolcsi Béla
ügyfélszolgáltai csoportvezető

Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 7.
Tel.: +36 42 508-371
E-mail: szabolcsib@eakhulladek.hu

www.eakhulladek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4515035746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása