A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Újra terítéken a Repülőhíd akadálymentesítése.

2019. július 18. - Mátészalkaleaks

A Repülőhíd hetven métere helyett minimum 1100 métert kell azoknak a mozgáskorlátozott embereknek megtennie, akik  a Repülőhídon képtelenek átkelni. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság még 2017. őszén hozott határozatot, amely kimondta: a  mátészalkai gyalogosforgalmi felüljáró a jelenlegi jogszabályok alapján a bepanaszolt vonatkozásában nem minősül közszolgáltatásnak  és annak akadálymentesítésére akkor sem köteles a MÁV, ha  a vagyonkezelője ő.

A napokban olyan hírek kerültek napvilágra, amelyben 2030-ra prognosztizálják a híd akadálymentesítését.

Most újból terítékre került az ügy, hiszen sok beteg, mozgáskorlátozott embert érint a Repülőhíd ügye akik elkezdték megszervezni magukat annak érdekében, hogy változást érjenek el. A Mátészalka belvárosát az Újtelep városrésszel összekötő   gyalogosforgalmi híd nem akadálymentesített. Nem csak kerekesszékkel, hanem babakocsival is szinte lehetetlen átkelni a hídon, így minimum 1,1 km-es kitérőre kényszerülnek az érintettek, ezért az újonnan létrejött csoporttal, amely  Nők Mátészalkáért névre hallgat kezdtek munkába a Repülőhíd akadálymentesítéséért.

Aki szintén szívügyének érzi a Repülőhíd akadálymentesítését, azt várják a Nők  Mátészalkáért Facebook csoportba.

 

 

 

 

letoltes_5.jpg

 

letoltes_6.jpg

 

aaa_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6414969712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása