A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megérkeztek az első felújított vasúti kocsik a Mátészalka-Debrecen vasútvonalra?

2018. november 02. - Mátészalkaleaks

A napokban lépett  egyet előre a Mátészalka-Debrecen vasútvonal szolgáltatási színvonala, ugyanis a MÁV 29-05 ös Bp vasúti kocsikat irányított rá.

A MátészalkaLeaks csoport több mint két éve küzd azért, hogy a Mátészalka-Debrecen vasútvonalat teljes hosszában újítsák fel, a matuzsálemi korban lévő vasúti kocsikat  pedig cseréljék le.

A vasúttársaság még  2018. áprilisában tett ígéretet arra, hogy az idén tavasszal érkezett felújított M41-es mozdonyok mellett  a vasúti kocsikat is modernebbre cserélik majd 2019. őszétől, amikor hazánkba megérkeznek az első Kiss, emeletes vonatok. Időközben változás történt, információink szerint ugyanis  a 110-es vonalra szánt  20-05-ös  sorozatszámú vasúti kocsik elhasználódtak, a főkeretük (alvázuk) 51 éves lett,  így ezek már nem kerülnek a Mátészalka-Debrecen vasútvonalra, nagyobb részüket selejzetni kell. (Lehet nem is kell bánkódunk, mert  ezek a vasúti kocsik hosszabb távon rendkívül kényelmetlenek.)

A mai napon volt olyan járat, ahol már két felújított vasúti kocsi be volt sorozva.. A régi Bhv kocsik amelyek a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon futnak,  sokszor Celldömölkiek vagy Miskolciak. A felújított vasúti kocsik debreceniek, jelenleg 43 darab van készleten Debrecenben.

A MÁV illetékeseit kerestük, amint választ kapunk közzétesszük állásfoglalásukat.

 

27_05_szalka.jpg

Ez igazán komfortos.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3314340365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása