A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Pénteki vonatközlekedés Debrecen és Mátészalka között, miben segíthetünk?

2018. augusztus 26. - Mátészalkaleaks

Rendszeresen érkeznek hozzánk olyan levelek, amelyek azzal foglalkoznak, hogy pénteki napokon körülményes a vonatközlekedés Debrecenből Mátészalka  felé. A levélírók azt említik  problémának, hogy a Debrecenből, 13 óra 20 perckor induló, Fehérgyarmatig közlekedő személyvonat zsúfolt, és a következő olyan járat amely Mátészalkán keresztül Fehérgyatmatig közlekedik, 15 óra 20 perckor indul.

Van ugyan egy 14:05 perckor Debrecenből induló, Nyírbátor állomásig közlekedő személyvonat, amely 15 óra 29 percre érkezik a végállomására, de ahhoz nincs vonat csatlakozás, így 38 percet kénytelenek várni a Mátészalka irányba utazók amíg a továbbhaladást biztosító Nyíregyháza felől érkező személyvonat bevánszorog Nyírbátor állomásra, és amikor 16 óra 29 percre befut Mátészalkára a vonat, már lekésték a csatlakozásokat.

Lézetik egy másik alternatíva, amely szerint a 14 óra 17 perckor Debrecenből induló Nyírség Intercity és Nyíregyháza-Mátészalka személyvonat kombóval 16 óra 29 percre Mátészalkára lehet érni, de itt a menetjegy ára a nagyobb távolság és az Intercity helyjegy ára miatt mintegy 60 százalékkal magasabb a Mátészalka-Debrecen vasúti szakasz áránál.

Annak érdekében, hogy a pénteki megnövekedett Debrecen felől, Mátészalka felé irányányuló forgalmat még hatékonyabban tudja kezelni a MÁV, az alábbi javaslat készült, amelyre várjuk a reakciókat.

A 14:05 perckor Debrecenből induló és Nyírbátor állomásig közlekedő személyvonat célállomása a jövőben Mátészalka legyen, így ez a vonat tudná csökkenteni a 13 óra 20 perckor Debrecenből Mátészalkára, illetve a 15 óra 20 perckor szintén ezen a viszonylaton közlekedő személyvonat zsúfoltságát.

Így a 14 óra 05 perckor Debrecenből induló, immár Mátészalkáig közlekedő személyvonat utasai 15 óra 54 percre érkeznének a fény városába, ahonnan a 16 óra 10 illetve 20 perc környékén induló helyközi buszjáratokkal tudnák útjukat folytatni többek között Nyírcsaholy,Fábiánháza,Nagyecsed Mérk,Vállaj, Jármi, Papos,Őr, Vaja, Kántorjánosi,Ópályi, Nagydobos, Szamoskér, Szamosszeg községek felé.

Ez a szerelvény  vissza, 16 óra 22 perckor indulna Mátészalkáról amely Debrecen állomásra 18 óra 09 perckor érkezne.

Amennyiben a pénteki  vasúti menetrenddel kapcsolatban javaslatod van, írj kommentet a Facebookon,  vagy privát üzenetet a MátészalkaLeaks számára, netán a mateszalkaleaks@gmail.com e-mail címre!

 

580700_udvozoljuk_mateszalkan.jpg

Fotó: Hajdú D. András (Abcúg)

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2914203917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Danubius 2018.08.30. 11:09:58

Emeletes vonat. Érdekes is lenne. Alagút nincs.
süti beállítások módosítása