A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Döntött az Egyenlő Bánásmód Hatóság:nem kötelezte a Repülőhíd akadálymentesítésére a vagyonkezelőt!

2017. december 02. - Mátészalkaleaks

Sok beteg, mozgáskorlátozott embert érint a Repülőhíd ügye. A Mátészalka belvárosát az Újtelep városrésszel összekötő   gyalogosforgalmi híd nem akadálymentesített.Nem csak kerekesszékkel, hanem babakocsival is szinte lehetetlen átkelni a hídon, így 1-1,5 km-es kitérőre kényszerülnek sokan.

Egy éve kezdtünk harcba a Repülőhíd akadálymentesítéséért. Négy hónapja szintet  lépett az ügy, mivel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.  levélben tájékoztatott miinket, hogy nem tervezi akadálymentesíteni a hídat.

Három hónappal ezelőtt megtörtént egy panasz benyújtása az Egyenlő Bánásmód Hatóság részére, amelyben az egyik érintett taglalja azt, hogy milyen hátrányok érték.

Pár napja megérkezett az Egyenlő Bánásmód Határozata, amelyben a következőket közlik.

"A hatóság megállapította, hogy a tárgyi ügyben, a jelenlegi jogszabályok alapján a bepanaszolt vonatkozásában nem minősül közszolgáltatásnak a Repülőhíd, és annak akadálymentesítésére akkor sem köteles a MÁV, ha  a vagyonkezelője ő, így  a panaszt elutasította."

 

A MátészalkaLeaks csoport és az érintettek nem adják fel, ezért most a MÁV-hoz fordulnak, hogy valamilyen megoldást találjanak a problémára, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordulnak közérdekű adatigényléssel, hogy terveben van-e a Relülőhíd felújítása és akadálymentesítése.

El szeretnék érni azt, hogy a Mátészalka-Debrecen vasútvonal 2021-re tervezett felújításának terveibe kerüljön be az akadálymentesítés, így EU-s forrásokból lehetne rendezni a problémát.

 

 

 

 

 

 

rephid.jpg

Fotó: Hajdú D. András (Abcug.hu)

Idősebb korban nagy próbatétel elé állítja a Repülőhíd az idősebb generációt, de a kisgyermekes, babakocsit toló személyeknek sem  leányálom a hídon való átkelés.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3313411647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása