A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Szennyvíz elöntés: a vizsgálat lezárult! Az illegálális rákötéseket vizsgálja városszerte a szolgáltató.

2017. június 02. - Mátészalkaleaks

 

Néhány nap múlva a város több pontján kezdünk füstöléses hálózatvizsgálati ellenőrzésbe, a város kritikus területein, mely során várhatóan több illegális rákötés is feltárásra kerül, ennek következtében csökkenthető a hálózatunkba bejutó idegenvizek aránya és javulhat a helyzet.

 

Május 25-én társaságunkhoz a Nádor téri lakóközösség bejelentését megvizsgáltuk, ezzel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk.

A május 12-én lezúdult csapadékvíz kapcsán a Nádor téri épületek 3 db lépcsőház pincéjében kifolyt szennyvíz, a belső hálózat műszaki állapota miatt következett be. A belső, jellemzően eternitcsőből kialakított szennyvízhálózat, kora miatt már nem vízzáró, a csővezeték falán repedések anyaghiányok láthatóak. Véleményünk szerint a belső rendszer kora meghaladja a 40 évet. A rendszer vízzáróságát az ott lakók zsákokkal műanyag zacskókkal ruhaneműkkel próbálják orvosolni (csatolt képek). Társaságunk a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a szennyvíz csatornahálózat közterületei szakaszát üzemelteti, a belső hálózatok üzemeltetése karbantartása a lakosság (lakóközösség) feladata. Javasoljuk a belső elöntések megszüntetése érdekében, a hálózat átépítését, cseréjét szakemberrel mielőbb elvégeztetni szíveskedjenek.

Mátészalka városában elválasztott rendszerű csatornahálózat működik. A szennyvízcsatornát a város szennyvíz biztonságos elvezetésére, nem pedig a csapadékvízek elvezetésére alakították ki. Ennek ellenére ilyen intenzív felhőszakadás következményeként sajnálatos, hogy a szennyvízhálózatba ilyen mennyiségű csapadékvíz kerül, amely rövid időre túlterheli a rendszert, és a nem megfelelő műszaki állapotú egységeknél elöntést okoz.

Kérdésükre válaszolva: A fenti hálózat vízgyűjtőjét felülvizsgáltuk, annak műszaki állapotát megfelelőnek találtuk, levelében leírt dugulásokat nem tapasztaltunk.

Az adott időszakban a környéken lakók bejelentésére kollégáink a helyszínen tartózkodtak, valóban a Móricz Zsigmond utcai Coop áruház előtti szakaszról dugulást jelentettek. Kollégáink elmondása alapján olyan mértékű dugulás, amely a szennyvíz szabad elvezetését gátolná a környéken nem fordult elő, a vízgyűjtőn található átemelők is rendben üzemeltek. Tény hogy a bejelentés idején a nagymennyiségű csapadék miatt a környező utcákban a teljes szennyvízhálózat telíttet állapotba került.

Társaságunk feladata hogy a szennyvízhálózatba bejutott idegen vizeket feltárja, és azokat szüntesse meg. Néhány nap múlva a város több pontján kezdünk füstöléses hálózatvizsgálati ellenőrzésbe, a város kritikus területein, mely során várhatóan több illegális rákötés is feltárásra kerül, ennek következtében csökkenthető a hálózatunkba bejutó idegenvizek aránya és javulhat a helyzet.

 

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását!

 

Üdvözlettel:

Szalai Sándor

Déli szennyvízüzem vezető

 

Az alkalmazott füstöléses eljárásról tájékoztató:

 

fustoles.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2912559473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása