A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Szabályzatot és törvényt sért a vasúttársaság, ezt lehet leszűrni a megyei kormányhivatal levele alapján !

2016. augusztus 23. - Mátészalkaleaks

Pár héttel ezelőtt csoportunk és a mátészalkai  állampolgárok nagy tömege felvetette, hogy  kritikán aluli állapotban vannak a Mátészalka környékén közlekedő vonatok illemhelyei.

Akkor levélben kértünk tájékoztatást, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Népegészségügyi Főosztályától a körvonalazódó ügyben, hogy mégis milyen alapvető higiéniai körülményeknek kell(ene) megfelelnie a Máv - Start Zrt. által üzemeltetett vasúti járműveknek.

Néhány érdekesebb tény a levélből:

 

- Vasúti jármű, csak megfelelő számú és kialakítású, zárt rendszerű wc-vel üzemeltető

- A vasúti  kocsikon található illemhelyeknek a jogszerű használatához, az üzemeltetőnek a wc helyiségekben,    toalett-papírt, valamint a kézmosás feltételeihez víz, (megfelelő mennyiségben és minőségben) és                kézmosószer illetve kézszárítási lehetőséget kell biztosítania.

Az eredeti levél a lentiekben olvasható.

 

Ha hinni lehet a  kormányhivatal levélnek, akkor Mátészalkán és környékén csak az IC vonatok közlekedhetnének, és mivel nincs kézszáírtási lehetőség, és a kézmosószer is hiánycikk, a vasúttársaság megszegi a megyei kormányhivatal beidézett mondatai alapján a Vasúti Szabályzatot, valamint a 271/2009. (XII.1.) kormányrendelet 13. pontjának 2.paragrafusát.

 

Az ügyet, csoportunk tovább viszi, el akarjuk érni azt, hogy a személyszállító cég betartsa az Országos Vasúti Szabályzatot, illetve a beidézett törvényt.

 

1111111.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr311430738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása