A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Nonszensz: szombat este lehetetlen Nyíregyházáról - Mátészalkára jutni

2015. október 07. - Mátészalkaleaks

101844_g.jpgA szombati vonatközlekedés méltatlan a 21.századhoz.

 

Hétköznaponként még csak-csak, de szombati napokon,   a késő délutáni óráktól nincs közvetlen busz és vonatközlekedés Nyíregyháza és Mátészalka között.

Az utolsó közvetlen vonat  16:35 perckor,  míg az utolsó Mátészalkára induló busz 15 óra 20 perckor hagyja el Nyíregyházát.

Amennyiben a szerencsétlen utazó nem éri el ezeket a járatokat, úgy jöhetnek a kényszermegoldások.

Nagy kitérővel Záhonyt vagy éppen  Debrecent érintve eljuthat a delikvens úticéljához. 

A záhonyi kitérővel 2670 ft-ba kerül a mátészalkai út, míg Debrecent érintve már 2520 ft-ból is megúszható az esti utazás.

Előbbi 123 km-es utat jelent (65 km-es kitérő), míg utóbbi  127 kilométert utazást (69 km-es kitérő) , nem is beszélve a háromszoros menetdíjról, hiszen Nyíregyháza- Mátészalka viszonylatban  csak  840 ft egy útra a viteldíj.

 

Az is nonszensz továbbá, hogy egy átbulizott szombat  éjszaka után, vasárnap reggel  8 : 25 perckor indul az első busz, míg 8:37 perckor az első közvetlen vonat a megye második legnagyobb városába...

A számok makacs dolgok!  A Volán és a MÁV szombati és vasárnap reggeli menetrendje nem utasbarát, és nem felel meg a 21.század kívánalmainak.

Jó lenne, ha a decemberi menetrend tervezésekor  pozitív irányba változna a szombati és vasárnapi buszmenetrend az említett viszonylatban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr487919206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása