A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

2017 decemberétől lesz víz,szappan és kéztörlő a szabolcsi vonatokon? Erre várjuk a válaszokat a MÁV-tól!

Kézfertőtlenítők kihelyezését akarjuk elérni.

2017. október 28. - Mátészalkaleaks

Ki ne emlékezne arra, hogy 2016. decemberétől, 2017. márciusáig nem volt víz,szappan és kértörlő a Mátészalka és Debrecen között közlekedő személyvonatokon, ugyanis a MÁV minden ősszel leengedi a kézmosáshoz használható vizet, és a tartályokat csak a tavaszi fagyok után töltik újra.

A MÁV tájékoztatása szerint a téli hónapokban így nem helyeznek ki kéztörlőt és szappant sem, mivel ha nincs víz, akkor nincs szükség ezekre  a dolgokra. Az is jellemző a téli állapotokra, hogy a vasúti kocsik külső tisztítása nem történik meg a fagyos téli hónapokban, így abszud esetben (egy hosszú,fagyos tél esetén) akár öt hónapig is igen csak alacsony szintűek a higiéniai feltételek a vonatokon.

Ez azért is aggasztó, mivel  januártól, egészen márciusig influenza járvány szokott tombolni Magyarországon, és mivel az illemhelyiség használata után így nem tudnak kezet mosni az emberek, így nő a megbetegedések kockázata.

Azért, hogy ebben az idült problémában változás következzen be, a MátészalkaLeaks csoport közérdekű adatigénylést nyújtott be  a vasúttársasághoz.

El akarjuk érni azt, hogy ezen a télen kézfertőtlenítőket helyezzenek ki azokra a vasúti viszonylatokra, ahol nem tudják biztosítani a kézmosáshoz a vizet a téli hónapokban.

Amennyiben a vasúttársaság nem szívleli meg  a javaslatainkat, abban az esetben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Népegészségügyi Főosztályához fordulunk.

 

A levelünk:

 

Tisztelt Adatgazda!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján közérdekű adatigényléssel fordulunk Önökhöz.

Adatigénylésünk információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 26.§ (1), a 28.§ (1) és a 29.§ (1) bekezdésein alapul, kérjük, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésünknek 15 napon belül tegyen eleget. Amennyiben nem Önök az adatgazdák, legyenek szívesek az illetékeseknek továbbítani a közérdekű adatigénylésem.

Az alábbi levelük alapján, amely  84/07331/2017/START iktatószámon található az alábbi kérdéseinkre legyenek szívesek választ adni.

 

Idézet a levelükből:

"Továbbá, a téli időszakban a magasabb szintű belső tisztítások is csak korlátozottan valósultak meg. Ugyanakkor a mellékhelyiségek WC papírral történő ellátása azok kihelyezésének ellenőrzése is megtörtént. Azonban az időjárási viszonyok miatt komfort csökkenést jelentett a víztöltés szüneteltetése (víztartályok szétfagyásának megelőzése érdekében a WC-k vízfeltöltésére nem kerül sor, mivel a szerelvényeket folyamatosan fűteni nem áll módunkban, illetve az álló kocsik tartályaiból a víz leengedésére nincs kapacitásunk). A vízhiány miatt a szappan és kéztörlő kihelyezése sem történik meg."

 

A hozzá tartozó kérdések:

1,

2017.decemberétől-2018. tavaszáig továbbra is az idézetben szereplő módszert alkalmazza majd  a vasúttársaság a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon? Tehát 2017.téltől-2018. tavaszáig nem fog sor kerülni a vasúti kocsik külső mosására?

2,

2017.decemberétől-2018. tavaszáig továbbra sem szappan és kéztörlő kihelyezésre a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon?

3,

Tervezi -e a vasúttársaság 2017.decemberétől -2018. tavaszáig folyékony kézfetrőtlenítők kihelyezését minden vasúti kocsi  illemhelyiségében a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon, hogy az alapvető higiéniai feltételeket biztosítsák annak ellenére, hogy nem tudják biztosítani a folyóvizet az utazóközönség számára?

 

Mátészalka, 2017. október 27.

 

                                                                     -MátészalkaLeaks csoport-

 

dsc01007.jpg

                                               Télen  nincs a  személyvonatokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr513112084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása