A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

M49-es gyorsforgalmi út: akár már 2022-ben elkezdődhet az első szakasz kivitelezése.

2021. február 27. - Mátészalkaleaks

2021.február 26-án pénteken Szatmárnémetiben kétoldalú megbeszélés került megrendezése, amelyen Magyarország képviseletében a Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter vezette küldöttség találkozott  romániai Szatmár megye elöljáróival. Az egyeztetés fő témája a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye közös fejlesztése, Magyarország és Románia határ menti infrastruktúrájának korszerűsítése volt, közölte a Szatmár megyei RMDSZ.

Pataki Csaba, Szatmár megyei tanácselnök a találkozón elmondta: "egy Szatmárnémetit is érintő, Románia és Magyarország közötti gyorsforgalmi út szükségessége több mint húsz éve megfogalmazódott. Közben az M3-as autópálya Magyarországon már megépült Mátészalkáig, kiírták a Mátészalka és Csengersima közötti M49-es gyorsforgalmi út második szakaszára is a közbeszerzést, a magyar és a román kormány szakemberei pedig megkezdték az egyeztetést a két ország közötti közlekedésfejlesztésről.Jelenlegi állás szerint az M49-es gyorsforgalmi út Csenger-Óvári vonalon fogja átlépni az országhatárt és összekapcsolódik a Szatmárnémeti–Suceava Északi Autópályával. Itt létesül egy új határátkelőhely, mégpedig a Szatmár megyei Óvári település és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger városa kötött. Az egész térség egyik legfontosabb beruházása ez, hiszen gazdasági és turisztikai szempontból egyaránt hozzájárul majd a két régió fejlődéséhez. "

Palkovics László elmondta: "a Mátészalkától Ököritófülpösig tartó szakasz kivitelezési közbeszerzése júniusban elrajtolhat, a szerződést 2022 elején köthetik meg. A munkálatok a forrásbiztosítást követően így akár már jövőre megkezdődhetnek. A Csenger országhatárig vezető folytatás tervezési szerződése idén tavasszal megszülethet, a kiviteli tervek ezt követően egy éven belül rendelkezésre állhatnak."

Információk forrása: www.kormany.hu, illetve https://www.gazetanord-vest.ro

szatmarnemeti_palkovics_laszlo_latogatas_1.jpg

Kép: Szatmár Megyei RMDSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr816442644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása