A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Mátészalka-Debrecen vasútvonal: 300 síncsere, 57 ezer furatjavítás, 2, 5 kilométeren felszámolt sebességkorlátozások.

2020. október 18. - Mátészalkaleaks

Befejeződött az a felújítás amely csaknem két és fél hónapig tartott a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon. Persze lehet azon vitatkozni, hogy ez mire elég, na de ezt hagyjuk későbbre.A későbbiek során részletesen foglalkozunk majd a vasútvonal jelenlegi helyzetével és a fejlesztési lehetőségekkel.

A Vasúttársaságot kérdeztük arról,  hogy sikerült -e minden kitűzött célt elérni a  felújítási időszak alatt.

 

"A 110-es számú, Debrecen–Mátészalka vonalon Nyírbátor és Mátészalka között augusztus 24-től 31-ig, Apafa és Hajdúsámson között augusztus 31-től szeptember 13-ig, Hajdúsámson és Nyíradony között szeptember 13-tól október 11-ig betonalj- és síncserékre került sor, útátjárókat építettek át, állomási kitérő alkatrészeket cseréltek, gépi vágányszabályozást végeztek. Nyíradonynál átépítették a 4102-es számú úton lévő vasúti átjárót, továbbá az Apafa és Hajdúsámson közötti vasúti átjárót. Nyírbátornál a Gyulaji úti átjáró burkolatát újították fel. Nyírgelse és Nyírbogát területén az üzemen kívüli kitérőket elbontották, helyettük folyóvágány épült. Több mint 300 síncserét hajtottak végre és 57 ezer furatjavítást végeztek. Az elvégzett munkákkal 2,5 kilométeren megszűntek a sebességkorlátozások, javult a vasúti pálya műszaki állapota, a menetrend stabilabban betartható.

Idén Nyírbátor és Hodász között négy vasúti átjárót építenek még át, síncserét végeznek.

 

A vasúti pálya megváltozott állapotának – előírások szerinti – felülvizsgálatára novemberben kerül sor, mérővonat beméri a pálya állapotát. A megállapítások kiértékelése után a karbantartási munkák által érintett szakaszok sebességemelését decemberig bevezetik. Amint az emelt pályasebességre vonatkozóan rendelkezésre állnak az adatok, az első lehetséges hivatalos menetrendi módosítás alkalmával sor kerülhet a vonatok menetrendjének megváltoztatására. Ilyenre évente 3 alkalommal, illetve az éves decemberi menetrendváltáskor kerülhet sor. "

 

MÁV Zrt.

 

16974260_2ef5d3490d040f521ba60b6e8d22fffd_wm.jpg

Kiemelt fotó: www.szon.hu (L. Tóth Lajos)

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1816244760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása