A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Minek a pótlóbusz, ha a Volán 65 százalékkal kevesebb menetidő alatt teszi meg a Vásárosnamény- Nyíregyháza utat?

2020. szeptember 06. - Mátészalkaleaks

A VOLÁN 74 perces eljutás ideje áll szemben  a vasúti pótlóbusz 122 perces menetidejével. Ha ön közösségi közlekedéssel szeretné megtenni a két város közötti 57, 4 kilométeres távolságot melyiket választaná? A válasza nem kérdéses.

2020.június 06-tól járványügyi menetrend lépett érvénybe Vásárosnamény és Nyíregyháza között is, amelynek eredményképpen a vasúti kínálatból mindössze két vonatpár maradt, a kimaradó vonatok helyett pedig olyan pótlóbuszok közlekednek, amelyek minden állomás és vasúti megállóhelyet megközelítenek, így totálisan versenyképtelenek.

A leggyorsabb  VOLÁN járat akár 74 perces menetidő  alatt képes megtenni a két város közötti, csaknem 58 kilométeres távolságot, ehhez a vasúti pótlóbuszok többségének 122 percre van szükségük. Még a sokak által lesajnált, rendkívül vonatok is 108 perc alatt  teszik meg ezt a távot.

Ezeknek az adatoknak a láttán joggal teszi fel a kérdést az utazóközönség, mi értelme a vasúti közlekedést helyettesítő pótlóbuszoknak ?

A MátészalkaLeaks csoport az érintettekkel karöltve a következő kérdésekkel fordult az ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODÁHOZ FORDULT .

  • Meddig tart még az vonatok vonatpótló buszokkal való helyettesítése?
  • Mikortól állhat vissza a vasúti alapmenetrend?

 

deger20091116034-720x415.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9016192640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása