A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Ismét kinyírták a szombat délutáni és esti közösségi közlekedést Nyíregyháza és Mátészalka között !

2020. augusztus 31. - Mátészalkaleaks

Ki ne emlékezne arra, amikor a MátészalkaLeaks csoport még 2015. novemberében felkarolta  azt az ügyet, amikor szombati napok rossz közösségi közlekedését nehezményezték a szabolcsi emberek, Nyíregyháza és Mátészalka között. Hiszen 16 óra 35 perc után nem volt Nyíregyháza és a megye második legnagyobb népességű városa, (Mátészalka)  közvetlen busz és vonatközlekedés, így az emberek csak háromszoros menetdíj ellenében, valamint egy debreceni vagy záhonyi kiruccanás beiktatásával juthattak haza. Akkor az utasszámlálások és politikai akarat eredményt hozott, lett egy szombat esti buszjárat, amely 19 órakor indul Nyíregyházáról, Mátészalka irányába.

2020.június 06-tól ismét csapás érte a közösségi közlekedéssel közlekedő személyeket Nyíregyháza és Mátészalka között, hiszen napi egy vonatpárra redukálták a vonatok számát. Mivel Nyíregyháza és Mátészalka között a vonattal párhuzamosan buszok is közlekednek, így úgy gondolták, hogy ezen vasútvonal esetében nem szükséges buszos pótlás, de így a menetrendi kínálat nagyon szegényes lett, és ezt akadályát képezi a szabolcsi emberek közösségi közlekedésének.

A MÁV-START szerint,  a 2020.június 06-tól megnyirbált  vasúti  viszonylatokon (36 érintet vasútvonal) közlekedő vonatok átlagos utasforgalma nem éri el a 10 főt, 11 vonal esetében pedig legfeljebb 2 fő.  Érdekesség, hogy közben megszűnt  a járványügyi veszélyhelyzet, de csak 10 mellékvonal esetében állt vissza az eredeti vasúti menetrend, a többi helyen maradt a pótlóbuszos megoldás. Pedig a  MÁV-START által mért utasforgalom egyik helyen újraindított vasútvonalon sem érte el a 10 főt.

2020.június 06-tól csak kaotikus módon és jelentős plusz anyagiak ellenében lehet eljutni szombatonként  a megyeszékhelyről Mátészalka térségébe.

Hiszen, 15 óra 20 perckor indul egy  olyan busz, amellyel átszállás nélkül Mátészalkára lehet jutni, de utána már csak 19 órakor. A köztes időszakban pedig csak Vásárosnamény, Debrecen, netán Záhony érintésével lehet Mátészalkára jutni. Vásárosnamény felé 78, 4 kilométert tesz meg a busz/ vonatpótló busz kombó 173 perc alatt, amely  27 kilométer/órás átlagsebességet jelent, utóbbinál pedig a debreceni kitérővel együtt, a 127 kilométeres utat 199 perc alatt lehet abszolválni, ez 38 kilométer/órás átlagsebességet jelent, míg  aki a záhonyi kiruccanást választja, az 156 perc alatt teheti meg a  127 kilométeres utat Mátészalkáig. A hazajutás ára a regionális tarifával igénybe vehető Nyíregyháza- Mátészalka vonal 840 Ft-ja helyett 2520 Ft és 3000 Ft között mozog.


A MátészalkaLeaks csoport az ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODÁHOZ FORDULT, szeretnék  elérni az érintettekkel karöltve, hogy  a szombati napon  Nyíregyházáról 16 óra 35 perckor indult, Mátészalkára közlekedő vonatot állítsák vissza,  vagy legalább egy vonatpótló buszt állítsanak be ugyanilyen indulási idővel.

 

menetrnddd.png

Szombati eljutási lehetőségek vonattal. 840 Ft helyett 2520 Ft-3000 Ft a hazajutás Mátészalkára.

 

vegyes.png

Szombati délutáni és esti eljutási lehetőségek Nyíregyháza-Mátészalka, busz és vonat kombó.

 

9f298cc9a918c0f91395ae08fff2bb1d_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2916184192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása