A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

M49-es gyorsforgalmi út. Az első szakasz főpályájára már kiadták az építési engedélyt.

2020. február 22. - Mátészalkaleaks

Rendkívül sokan érdeklődnek csoportunknál arról, hogy milyen stádiumban vannak jelenleg az M49-es gyorsforgalmi-Mátészalka-országhatár közötti gyorsforgalmi út projekt előkészítő munkái. A MátészalkaLeaks csoport folyamatosan böngészi és elemzi a különböző testületek gyűléseinek előterjesztéseit. Így tudunk Önöknek most is  a legújabb információkkal szolgálni.

Első szakasz:

Az M3-as autópálya és Ököritófülpös közötti 25, 67 kilométer hosszú első szakasz környezetvédelmi engedéllyel már rendelkezik. Jelenleg tart az engedélyezési tervek elkészítésére, az építési engedély megszerzésére,  a kiviteli és kisajátítási tervek elkészítésére vonatkozó tervező munka, amely még 2019. márciusában kezdődött. A tervező által a tervek 2019.december 30-án benyújtásra kerültek az illetékes hatóságok felé, amelyek eredményeképpen 2020.január 30-án a főpálya tekintetében az építési engedély kiadásra került. A kiviteli tervek elkészítésére irányuló közbeszerzési eljárás 2020. első negyedévében fog kiírásra kerülni.

Ezzel a szakasszal kapcsolatos hír még, hogy a tervek szerint  új Kraszna híd építése válik szükségessé..

Második szakasz:

Az Ököritófülpös- országhatár 19, 67 kilométeres szakasz tárgyában a tanulmányterv, a megvalósíthatósági tanulmány, környezeti hatásvizsgálat elkészítése, valamint  a környezetvédelmi engedély tárgyában a tervezői szerződés még 2018. június 15-én került aláírásra. Azóta már a tervezői munka eredményeképpen beadott két nyomvonal közül kiválasztották a "B" jelűt, amely környezetvédelmi engedélyt kapott  2019. október 15-én, amely mára már jogerőssé vált.

A határmetszési pont vonatkozásában a román fél elfogadta a magyar javaslatot, mely szerint a Szamos déli partján közelíti majd meg az épülő gyorsforgalmi út a határt. A határmetszési pontról a későbbiek során majd kormánydöntés és kétoldali kormánymegállapodás lesz szükséges.

 

nyomvonalak.png

 A nyomvonal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6915487022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása