A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Felzárkózó Kelet. A közösségi közlekedés fejlesztési lehetőségeiről beszélgettek.

2019. május 30. - Mátészalkaleaks

A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és partnerei több mint egy évtizede szervezik meg a Részvétel Hete programsorozatot. Az ország számos pontján állampolgári csoportok és civil szervezetek csatlakoznak a kampányhéthez, hogy bemutassák az általuk képviselt ügyeket és bevonják az embereket munkájukba az aktív állampolgárság fontosságát hirdetve.

Debrecenben,  a NATÍV és a MátészalkaLeaks csoport közös szervezésében a felzárkózó Kelet címet viselő beszélgetéssel kapcsolódtak be a programsorozatba, ahol szót ejtettek a közösségi közlekedés jelenéről és jövőjéről.

Először Szabó Tamás Bálint az Északkelet-magyarországi Közlekedésszervező Iroda irodavezetője vázolta azt, hogy milyen elképzelések vannak a közösségi közlekedés fejlesztésére a régiónkban, majd Lintényi Levente,a  MátészalkaLeaks csoport vezető közösségszervezője szót ejtett a vasúti szárnyvonalak jelenéről,  a busz és vonat menetrendek összehangolatlanságáról, és a Mátészalka-Debrecen vasútvonal jelenéről és a körvonalazandó fejlesztésekről, majd  Jónás Zoltán a DERKE képviseletében világított rá arra, hogy miként lehetne  fejleszteni a közösségi közlekedést Debrecenben és környékén. Zárásként Gyöngyösi Máté, a Közlekedő Tömeg Egyesület egyik alapító tagja ragadta magához a szót, aki  a vasúti szárnyvonalak megtartása és a Mátészalka-Debrecen vasútvonal mielőbbi felújítása mellett kardoskodott.

arh2.png

 

 

 

 

 A több mint 90 perces beszélgetést a lenti videóra kattintva érhetik el: 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9114870882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása