A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Siker: még ebben az évben csökken egyes Mátészalka és Debrecen között közlekedő buszok menetideje.

6 - 8 perccel csökkenhet a menetidő !

2019. február 15. - Mátészalkaleaks

Öt héttel ezelőtt új ügy megoldásának az elősegítésébe kezdett bele  a MátészalkaLeaks csoport. A Mátészalka és Debrecen között busszal közlekedő utasok, főképp a középiskolások és egyetemisták azt szerették volna elérni, hogy csökkenjen a Mátészalka és a cívis város közötti buszjáratok menetideje.

A  menetidő csökkentésének azért lett realitása egyes járatoknál, mert  a közelmúltban átadták  a 471-es út Hajdúsámsont elkerülő, 8,6 kilométeres szakaszát, így a helyközi buszjáratok egy részének nem okvetlenül kellene átvánszorogniuk a hajdúsági kisvároson - mondták az érintettek.

A menetrend módosítási kérelmet az Északkelet-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és  az EMKK Zrt. szakemberei megvizsgálták és utasforgalmi felmérést rendeltek el, amely jelenleg is zajlik. Az első eredmények alapján a hetek utolsó és a hetek első tanítási napját megelőző napjain közlekedő Mátészalka-Debrecen és Debrecen-Mátészalka buszjáratok a Hajdúsámsont elkerülő úton fognak közlekedni hamarosan.

Az utasforgalmi felmérés eredményeitől függően a többi buszjárat  útvonalában is változás állhat be, legkésőbb 2019.szeptemberétől. Az útvonal módosítás eredményeképpen  egyes  járatok menetideje akár 6 - 8 perccel is csökkenhet, vagyis 90 perc is megtehető lesz busszal a két város közötti 77 kilométeres út.

 

A levél:

 

valaszlevel.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5714629622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása