A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Friss hír: megmenekült a bezárástól a két megyei vasútvonalunk !

Vizsgálják a fejlesztési lehetőségeket.

2018. november 22. - Mátészalkaleaks

Pár nappal ezelőtt elsőként adtunk hírt adtunk arról, hogy  a  MÁV - Start Zrt a napokban pályázati felhívást tett közzé, amelyben azt írják, hogy a 2018/2019. évi menetrendtől kezdődően a MÁV-START Zrt. a 113. számú Nyírbátor-Nyíregyháza és a 114. számú Mátészalka-Csenger vasútvonalakon a vasúti személyszállítási közszolgáltatást közúti jármű alkalmazásával kívánják  biztosítani.

A hírt bejárta az egész hazai sajtót, komoly elemzést készített a Közlekedő Tömeg Egyesület de a VDSZSZ, a legszervezettebb  hazai vasúti szakszervezet és tiltakozásba kezdett. Az elmúlt percekben érkezett a Szabolcs Online szerkesztőségébe az örvendetes hír a Nemzeti Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, amelyben az alábbiakat közlik.

 

"Nincs semmiféle döntés a vasúti közlekedés átmeneti autóbuszos pótlásáról a két szabolcsi vonalon vagy bárhol másutt. A MÁV-START a közelmúltban a megrendelő tárca jóváhagyásával meghirdetett 2018-2019. évi menetrend szerint biztosítja a vonatközlekedést saját viszonylatain december közepétől is. A közlekedésért felelős minisztérium 2010 óta változatlan alapkoncepciója, hogy a közösségi közlekedés gerincét a vasút adja. Az autóbuszos helyközi járatok elsődleges feladata a ráhordás biztosítása. A vasúti mellékvonali szolgáltatások jövőképe minden viszonylatra egyedileg, a fejlesztési lehetőségek, meglévő és esetleges újabb funkciók felülvizsgálata alapján, a gyors, kényelmes és olcsó utazáshoz fűződő utasigényekhez igazodva alakítható ki. A közösségi közlekedés hatékonyságának növelését szem előtt tartó lépések kidolgozás alatt állnak, azokról a felülvizsgálat eredményei alapján a kormány a későbbiekben dönthet ” – olvasható az ITM Kommunikációs Főosztályának leveléből."

 

maxresdefault_1.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9014387596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mátészalkaleaks 2018.11.23. 20:55:45

A minisztériumi válasz a lényeg, a közszolgáltatás megrendelője az állam. A vasúttársaságot vélhetően elfelejtették értesíteni.
süti beállítások módosítása