A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Igaz csak kétszáz méteren, de 10 km/órás a menetsebesség a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon.

2018. június 14. - Mátészalkaleaks

A MÁV tájékoztatása szerint a  Nyíradony–Nyírgelse vonalszakaszon májusban, a magas hőmérséklet következményeként a biztonság érdekében ideiglenesen, kétszáz méter hosszban, 10 km/h-ás sebességkorlátozás mellett közlekedhetnek a vonatok.

A pályaszakasz kijavítása és a sebességkorlátozás feloldása július végére várható.

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és amennyiben a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be. A tartós hőterhelés szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél – 50-60 Celsius-fok között – a pálya deformálódhat. Amennyiben ennek jelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonságos vonatközlekedtetés érdekében sebességkorlátozást vezethet be.  

 Üdvözlettel:

MÁV Zrt.

 

 

 

 

Öröm az ürömben, hogy újabb 418-as  mozdonyok felújítását kezdte meg a vasúttársaság. Az egyik a felújítás után várhatóan június végén, a másik, ugyancsak felújítás alatt álló pedig szeptember elején áll forgalomba. 

 

c1840-ba.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6614048496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása