A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Itt az M49-es gyorsforgalmi út tervezett nyomvonala !

2018. május 27. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan arról már hírt adtunk a közelmúltban, javában folyik az M49-es gyorsforgalmi út, azaz a M3-as autópálya-Mátészalka-Országhatár közötti kapcsolat fejlesztésének az előkészítése.

A gyorsforgalmi út előkészítése két szakaszban folyik. Az első, az M3-as autópálya és Ököritófülpös közötti  25 kilométeres szakasz már környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik. Jelenleg folyik az engedélyezési tervek elkészítésére, az építési engedély megszerzésére, a kiviteli és kisajátítási tervek elkészítésére vonatkozó, és a tervező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás. A  tervezési szerződés megkötése 2018.júniusában lehetséges, míg a felsorolt munkarészek elvégzése a 2019.évben fejeződhet be.

A második szakasz az Ököritófülpös- országhatár közötti, amely mintegy 35 kilométer hosszú lesz. Ennél is folyik a közbeszerzési eljárás,  amely a  tanulmánytervet, a megvalósíthatósági tanulmányt, a környezeti hatásvizsgálat elkészítését, valamint a környezetvédelmi engedélyt foglalja magába.A szereződések megkötése itt is 2018.júniusában várható, míg a felsorolt munkarészek a 2019.évben készülhetnek el.

Hiányzik még a  román féllel való megállapodás a határmetszési pontról. A magyar javaslat egy a Szamos folyótól délre fekvő változatot tart kedvezőnek, ez mintegy 2-3 kilométerrel rövidebb a többinél, továbbá nem kell a Szamos folyón átvezetni az utat, és nem érint  Natura 2000-es területeket.

A magyar nyomvonal javaslat, amelyet  a környezetvédelmi engedély birtokában lehet majd elfogadottnak tekinteni:

tervezett_nyomvonal_m49.png

 

A román fél előzetesen elfogadta a nyomvonal javaslatot. A környezetvédelmi engedély alapján, két oldalú egyezménnyel kell majd rögzíteni a konkrét határmetszési pontot.

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3214006472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajtomagnes 2019.01.28. 10:29:08

Aki Budapest felől a vállaji határátkelőt szeretné használni, akkor bejön Mátészalkára? Mert a csaholyi útra nincs csomópont jel rajzolva.

qwzsolt01 2019.04.09. 13:50:03

győrtelek-nagyecsed pár km útszakasz továbbra is minősíthetetlen

Mátészalkaleaks 2019.05.09. 16:39:14

@qwzsolt01: Írj a Mátészalkaleaks Facebook oldalára üzenetet és közösen kitaláljuk mit lehet tenni.
süti beállítások módosítása