A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megszüntette a szolgáltató a dugulást a Rácz kertben! Tartós megoldásra szánták el magukat.

Feliszapolódott a rendszer, amelynek karbantartását még ez évre előirányozta a szolgáltató.

2017. november 23. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport közérdekű bejelentést tett  a Nyírségvíz Zrt. felé, ugyanis szinte minden héten feltört a szennyvíz a csatornahálózatból a Rácz kerti városrészben. A szolgáltató,  már többször ügyködött a helyzet megoldásán, de ez tartós javulást ez nem eredményezett.

Most végre tartósabbnak tűnő megoldásra szánta el magát a szolgáltató, hogy feliszapolódott  rendszert megtisztítsa. Közérdekű bejelentésünk alapján vizsgálat indult el, amelynek ereménye az lett, hogy még ebben az évben megtörténik az  aknák  karbantartása, lemosása.

A szolgáltató levele:

 

November 05-én társaságunkhoz eljutatott bejelentésüket, valamint a mai napon továbbított levelét köszönettel megkaptuk, s ezzel kapcsolatban az alábbiakban tájékoztatom:

A Mátészalka, Rácz – kert városrészben található szennyvízhálózatot az Önök által jelezett felszíni elöntés nyomán 11.07-én a helyszínen munkatársaink megvizsgálták. Megállapították, hogy a hiba, ami az elöntést okozta, a Báthory tér és Október 31. tér közötti húzódó gerincvezeték dugulásából adódott. A hibát munkatársaink a kivizsgálás napján, a késő délutáni órákban elhárították, azóta a rendszer rendben üzemel.

Helyszíni bejárás alkalmával megállapítást nyert, hogy a Rácz-kerti rendszer több helyen feliszapolódott, ezért annak karbantartását, lemosását, a nehezen megközelíthető aknák ellenére még erre az évre előirányoztuk. A felszíni elöntésről a lakosság részéről -  az Önök jelzését kivéve -  bejelentést nem kaptunk, ezért nem volt róla tudomásunk.

A csatornarendszer hibamentes működéséhez a rendszeres mosatáson túl a felhasználók részéről kultúrált csatornahasználat szükséges, hiba esetén pedig gyorsabban megtörténhet annak elhárítása, ha nem a felhasználók bejelentésére, hanem automata bejelzésre indul az elhárítás. A felügyeleti rendszer fejlesztésére a szükséges forrás rendelkezésre állását követően, középtávon kerülhet sor.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét!

 

Nyíregyháza, 2017. november 20.

 

Tisztelettel:

Szabó Istvánné

vezérigazgató

NYÍRSÉGVÍZ Zrt.

 

after-sewer-cleaning-13-300x225.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2713354729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása