A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Még a fagyok előtt eltűnnek a nyomvályúk a 49-es főút mátészalkai szakaszáról!

Közérdekű adatigénylésünkre kaptunk válaszokat a Magyar Közúttól.

2017. október 13. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport két hete adott le  közérdekű adatigénylést a Magyar Közút Nonprofit  Zrt. felé. Megérkeztek az adatok, amelyeket a lentiekben olvashatnak.

A Magyar Közút NZRt feladatkörébe  az országos közúthálózat üzemeltetése és karbantartása tartozik, a felújításokról, fejlesztésekről a Magyar Államnak van joga, lehetősége dönteni. A Magyar Közút NZRt szakmai véleményeket ad, hogy az általa kezelt úthálózaton milyen munkálatokra, beavatkozásra van szükség, a szükséges forrást a Magyar Állam által megbízott Minisztérium biztosítja.”

 

A 2017.évben, karbantartási tevékenységünk keretei közt Mátészalka belterületi szakaszán a 49. sz. Rohod-Mátészalka-Csengersima másodrendű főúton, a kisebb terjedelmű, állagvédelmet szolgáló, de az út használati értékét nem növelő burkolatjavítási, kátyúzási munkákat végeztünk, mintegy 20 tonna aszfalt bedolgozásával. A burkolaton kialakult deformációk, kigyűrődések mérséklését a téli időszak kezdete előtt marással elvégezzük.

A 2018.évben  előre láthatóan a 2017. évihez hasonló karbantartási tevékenység elvégzésére van lehetőségünk.

 

Röviden:

A nyomvályúk eltűnnek ebben az évben,  útfelújítás nem lesz a 49-es főút mátészalkai szakaszán jövőre, csak állagmegóvásra lesz pénz.

nyomvaju2.png

                                                       Hamarosan lemarják a felgyűrédéseket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1112971099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása