A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Elárasztott tárolók a Rácz kertben. Közérdekű bejelentést tettünk, a szolgáltató bejárást rendelt el.

A cél nem a kártérítés, hanem a csatornahálózat felülvizsgálata.

2017. május 25. - Mátészalkaleaks

Tisztelt Szolgáltató !

2017.május 12-én óriási mennyiségű csapadék hullott Mátészalkára, és mivel a tűzoltók  elmondása szerint óriási dugulás volt  a Rácz kerti csatornahálózatban, így a víz  nem tudott távozni a hálózaton keresztül, és minden lépcsőház tárolóhelyiségét  elárasztotta a csatornából feltörő szennyvíz.
Élelmiszerek, használati tárgyak mentek tönkre, és közegészségügyileg is aggályos szituáció keletkezett.
Kérdéseink:
Tervezik-e a Rácz kerti csatornahálózat teljes felülvizsgálatát, és a dugulások eltávolítását? Információink szerint a Rácz kerti Coop áruház környékén még jelenleg is dugulás van, amely ha ott marad és nem kerül eltávolításra, akkor egy nagyobb méretű csapadék esetén ismét bekövetkezhetnek hasonló elöntések.
Tervezik-e az elöntött tárolók tulajdonosainak a kártalanítását? Ha igen, akkor hogyan? Ha nem , akkor mi a döntésük jogalapja.
Segítő közreműködésüket köszönjük.
-Mátészalkaleaks csoport-
A válasz:
Tájékoztatom, hogy a május 12-i felhőszakadás elöntésével kapcsolatos bejelentését a mai napon megkaptam, ügyük kivizsgálását megkezdjük, előreláthatóan 29-én felkeressük, és  helyszíni bejárásokat végzünk.
20140727_140246.jpg
A kép illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr712540545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása