A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Nincs jogunk a klimatizált vasúti kocsikhoz és a védőitalhoz ha nyáron utazunk!

A magyar jogrend nem írja elő a vasúti kocsik belső hőmérsékletét, valamint azt sem, hogy a nyári kánikulában kötelező védőitalt osztani.

2017. május 02. - Mátészalkaleaks

Ahogyan arról írtunk pár hete, Dr. Salzmann Mariannához, a Szabolcs-Szatmár-Bereg  megyei tisztifőorvoshoz fordultunk a Mátészalka - Debrecen vasútvonalon tapasztalható állapotok miatt.

Tisztelt Dr. Salzmann Marianna megyei tisztifőorvos !
 
Az alábbi kérdéssekkel fordulunk Önhöz !
 
Van-e olyan előírás,szabályzat, esetleg törvény, amely előírja azt a közlekedési szolgáltatók számára,hogy a járműveik utasterében mennyi a megengedhető legmagasabb hőmérséklet?
 
Van -e olyan előírás, szintén a járművek utasterének hőmérsékletével kapcsolatban, hogy köteles-e e a közlekedési szolgáltató egy bizonyos belső hőmérséklet felett védőitalt biztosítani az utasok számára? 
   A válasz megérkezett, amelyet az alábbiakban olvashatnak:
viz.png
                         
A Mátészalkaleas csoport méltányossági kérelemmel fordul Dávid Ilona MÁV vezérigazgatóhoz, hogy a legmelegebb nyári hónapokban biztosítsanak védőitalt a Mátészalka-Debrecen vasútvonal utasainak, annak ellenére hogy vasúttársaságot erre  jogszabály nem kötelezi.
dsc01468.JPG
Felénk nemhogy inni, de kezet mosni sem nagyon lehet...

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1712474831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása