A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Két hete rohad a szemét a forróságban Zöldfa úton ! A jegyző segítségét kérjük!

2016. augusztus 06. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan már beszámoltunk róla az előzőekben, Mátészalkán, az egyik Zöldfa úti szórakozóhely előtt több zsák szemét van elhelyezve az utcán.

A telephelyen jól láthatóan van mozgás, de a szemetet 2 hete nem távolították el a bejáratuk elől. Jelenleg, már több tíz méterről átható, rothadó szemét szag érezhető.

 

Újabb szint, olvasónk levele a jegyzőnek:

 

 

Tisztelt Jegyző !

A Zöldfa úton található Club  ......   előtt 2 hete, kb 5 nagy fekete szemeteszsáknyi kommunális hulladék van elhelyezve. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy van e  egyáltalán edényzete a cégnek és hogy miért helyezik az utcára a hulladékukat.
Messziről érezni a rothadó szemét szagát.
Legyen szíves megkérni a közterület felügyelőket a intézkedésre és  a jövőben ha lehet járjanak el lakossági bejelentés nélkül is az iléyen renitensekkel szemben, hiszen gyakran járőröznek, vállaják fel az ilyen ügyeket, legyenek szívesek.
Városunk egyik fő útja a Zöldfa út, sok átutazó jár arra, rontja a rólunk alkotott képet és veszélyes is a kommunális szemét közteületen tartása a nyári hőségben.
Segítségét és intézkedését várom, amelyet előre is  köszönöm.
Csák Emese
Idézet a hatályos, közterületről szóló törvényből:
"
A közterületek rendjének és tisztaságának védelme, valamint annak rendjét megbontó jogsértések hatékonyabb megelőzése, megakadályozása, szankcionálása, az önkormányzati vagyon védelme, e feladatok ellátásához szükséges szervezeti keretek megteremtése, az ezekkel összefüggő közszolgálati feladatokat ellátó személyek jogállásának meghatározása érdekében az Országgyűlés megalkotta a közterület felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvényt (továbbiakban: Kftv.).


E törvény értelmében A közterületi rend és tisztaság védelméről, a tömegközlekedési eszközök használati rendjének fenntartásáról, az önkormányzati vagyon védelméről a települési önkormányzat közterület-felügyelet, illetőleg közterület-felügyelő útján gondoskodhat "
img_20160806_163525.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr319168142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása