A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Felülvizsgálják a közmeghallgatás szabályozását, és csoportunk véleményét kéri a megyei közgyűlés elnöke!

2017. december 14. - Mátészalkaleaks

Pár nappal ezelőtt a MátészalkaLeaks csoport levéllel fordult  a megyei közgyűlés elnökéhez, mert véleményünk szerint a  2017. november 16-án megrendezett közmeghallgatás nem volt  kellően meghirdetve, hiszen csak a Kelet-Magyarország napilapból és a Megyeháza hirdetőtáblájáról értesülhettek a felszólalni kívánó állampolgárok az eseményről.

Ahogy akkor írtuk: a  Kelet Magyarországot nem mindenki olvassa, illetve nem mindenki engedheti meg magának a havi több 2990 Ft-os elfőfizetési díjat. A Megyeháza hirdetőtábláját pedig egy vidéki ember, pld. mátészalkai vagy pld zajtai állampolgár, a  nagy távolság miatt nem olvassa/olvashatja.

 

 

500lead15078.jpg

 

Seszták Oszkár válasza megérkezett, amelyet az alábbiakban olvashatnak:

 

 

 

Engedje meg, hogy visszajelzését ezúton is megköszönjem. Jómagam és a megyei önkormányzat számára kiemelten fontos a megye lakosságának véleménye és tájékoztatása.

Nem kis mértékben az ön jelzésének is köszönhetően a közeljövőben felülvizsgáljuk a közmeghallgatásra vonatkozó szabályzást, egyben kérem, tegyen javaslatot, hogy milyen módon érhetjük még el leghatékonyabban a megye közönségét.

Szíves megértését kérem amiatt, hogy nem tudott megjelenni a 2017. november 14. napjára tervezett közmeghallgatáson, annak ellenére, hogy a közmeghallgatás meghirdetése valamennyi jogszabálynak és szabályzatnak megfelelően történt.

Tájékoztatom, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény alapján elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatunk szerint a közgyűlés évente egy alakalommal tart közmeghallgatást. Az üléstervünk alapján a közmeghallgatás időpontja az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően november hónap volt. Kérésének ezért nem tudok eleget tenni, ismételt közmeghallgatás meghirdetésére nincs lehetőség.

A közmeghallgatáson a helyi lakosság és helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek. A megyei önkormányzat vonatkozásában ezt megyei szinten kell érteni. Helyi közügyek alapvetően a lakosság közszolgáltatásokkal való ellátásához, valamint a helyi önkormányzás és a helyi lakossággal való együttműködés szervezeti, személyi és anyagi feltételeinek megteremtéséhez kapcsolódnak.

Fentiekre tekintettel a megyei közgyűléshez közmeghallgatás keretében minden olyan kéréssel lehet fordulni, amely a megyei önkormányzat feladat és hatásköreit érinti, ezekre tud a testület érdemben reagálni.

Kérem, amennyiben a megyei önkormányzat működésével összefüggő kérdése vagy javaslata van, azt írja meg részemre és 15 napon belül fogok Önnek választ adni.

 

Nyíregyháza, 2017. december 11.

 

Tisztelettel,

 

Seszták Oszkár

a közgyűlés elnöke

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Közgyűlés

4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.

Tel.:+36 42 599 527

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7713501179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása