A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A MÁV döntött, tizenkettő kamerát helyez el a mátészalkai vasútállomás épületében és a peronokon!

2017. december 02. - Mátészalkaleaks

Idült probléma végére sikerül pontott tenni hamarosan, hiszen a MÁV  Biztonsági Hatósága kivizsgálta közérdekű bejelentésünket, és úgy döntött, hogy tizenkettő kamerát helyez el a mátészalkai vasútállomás várótermében és a peronokon.

 A mátészalkai vasútállomás várótermében rendkívül sok olyan személy tartózkodik minden nap reggeltől-estig, akik nem rendelkeznek menetjeggyel és folyamatosan hangoskodnak, viselkedésükkel megbotránkozást keltenek az utasokban, és inzultálják az utazóközönséget.

Gyakori esemény az, hogy verekedéshez hívják az állomásra a rend őreit. Volt már  precedens arra is, hogy még  a rendőrök sem tudták lenyugtatni a renitenseket, de az sem volt  egyedi eset amikor késsel felszerelkezve tarózkodtak a váróteremben, nem utazási szándékkal egyének. Sőt! Olyan  is előfordult már,  amikor baltát lóbálva fenyegették a várakozókat.

2017. szeptemberétől már teremőr is felügyeli a vasútállomás rendjét, mert  a MÁV Biztonsági Igazgatósága ideiglenes jelleggel, közérdekű bejelenésünk alapján elrendelte azt.

A helyzet mára így már javult,  de  még  jelenleg is látható, hogy tennivaló még akad, ezért is üdvözölendő a MÁV döntése.

A MátészalkaLeaks csoport közérdekű adatigénylést nyújottt be  a MÁV-hoz, hogy megtudja azt,  mikor kezdődik előreláthatólag a kivitelezés,  és miyen paramérekkel fog megvalósulni.

szalka_allomas.jpg

Hamarosan már teljesen  nyugodt körülmények között várakozhat a mátészalkai vasútállomáson a népes  utazóközönség.   Fotó: Hajdú D. András (Abcúg)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4313411803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása