A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Jónak tűnik az új LED-es közvilágítás!

Éves szinten mintegy 65 millió forint költségmegtakarítás várható.

2017. november 29. - Mátészalkaleaks

2017.november 22-én megkezdődött a mátészalkai közvilágítás korszerűsítése, amelynek keretein belül 2737 darab  közvilágítási lámpatest kerül kicserélésre. A kiírt közbeszerzést  az  ELIOS Innovatív Energetikai Zárkörűen Müködő Részvénytársaság nyerte el, 262 millió forintért.A szükséges anyagi forrásokat hosszúlejáratú fejlesztési hitelből fedezi Mátészalka Város Önkormányzata.

A beruházás befejezése után nagy mértékben csökkenhetnek az önkormányzat közvilágítással kapcsolatos költségei, hiszen az éves üzemeltetés és karbantartás költsége mintegy 35 millió forinttal csökkenthető, valamint az energiafogyasztás is 8-10 százalékot mérséklődhet, mert ezek az egységek már programozhatóak, így amikor a késő esti, éjszakai órákban jelentősen lecsökken a közúti forgalom Mátészalkán, akkor a szakemberek beállításai alapján a  rendszer visszavesz a fényerőből, oly módon, hogy azt az emberi szem nem érzékeli.

A feljesztés eredményeképpen csökken Mátészalkán a üvegházhatású gázok kicsocsátási értéke, éves szinten csaknem 560 tonnával.

A kivitelezés, előreláthatólag 2018.április 28-án fejeződik be.

A  MátészalkaLeaks csoport által kitűnőnek ítélt tendertervet a budapesti székhelyű Sistrade KFT. készítette,amely ezen a linken olvasható.

  A közbeszerzés eredményéről ezen a linken tájékozódhat.

 

img_20171128_171657.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5213404603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása