A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Nem lesznek elérhetőek az Interneten a képviselő-testületi gyűléseken készült videók!

2017. november 23. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport közérdekű javaslattal élt Mátészalka Város Önkormányzata felé. Szerettük volna, ha a képviselő-testületi gyűlések Mátészalka televízió által, közpénzen készített felvételei felkerültek volna a világhálóra. Van erre már gyakorlat országosan.

Javaslatunkat nem támogatta Dr. Takács Csaba jegyző, mivel ahogy írja: 

a_5.png

Ezzel szemben:

Szavazást indtottunk a MátészalkaLeaks csoport Facebook oldalán amely az alábbi eredménnyel zárult:

szav.png

A MátészalkaLeaks csoport véleménye:

Az érthető számunkra, hogy az önkormányzat eleget tesz törvényi kötelezettségeinek, és azt még túl is teljesíti, nem is ezt vitattuk.

A képviselő-testületi jegyzőkönyvek feltöltése általában 25-30 napot vesz igénybe,  amely idő alatt az lényegében elveszíti aktualitását.

Jó példa erre a  2016. október 26-i gyűlés, amelynek a jegyzőkönyve még 2017. november 23-án 12:00 perckor sem elérhető a www.mateszalka.hu oldalon.

w.png

 

Persze jogilag megállja a helyét Dr. Takács Csaba döntése, de ha már van egy közpénzen készített felvétel a gyűlésről, miért nem lehet azt közkinccsé tenni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8813354341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása