A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Siker: 50 perccel tovább alhatnak a Fehérgyarmaton élő, Mátészalkán tanuló fiatalok! Optimalizálták a reggeli buszközlekedést Fehérgyarmat és Mátészalka között. !

Öt hónapos munka után, megadta az engedélyt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2017. november 08. - Mátészalkaleaks

Még 2017. májusában merült fel igény arra, hogy szükség lenne a Fehérgyarmat és Mátészalka közötti hétköznaponkénti buszközlekedés megreformálására. Ugyanis diákok és szüleik egyaránt  sérelmezték, hogy 5 óra 55 perckor el kell indulniuk Fehérgyarmatról ahhoz, hogy a 7 óra 30 perces iskolakezdésre biztosan Mátészalkára érkezzenek, hiszen az 5 óra 55 perces busz után csak  7 óra 05 perckor indult  busz Fehérgyarmatról Mátészalkára, amely csak az iskolakezdés után,   7 óra 45 percre ért Mátészalkára.

A probléma nem csak a busz  korai indulása és a korai kelés volt, hanem az is,  hogy az 5 óra 55 perckor induló busz már 6 óra 40 percre Mátészalkára ért, így még 50 percet kellett a diákokat elütniük.

A kezdeményezést támogató szülők szerint ez legtöbbször a korán nyitó kocsmákban történt, amelyet az érintettek szülei nem néztek jó szemmel az. De az is nyomós érv volt a buszok későbbi indítása mellett, hogy sok Fehérgyarmaton élő, de Mátészalkán tanuló fiatal épp a rossz reggeli közlekedés miatt választotta a kollégiumi elhelyezést, pedig a két város közötti távolság mindössze  csak 21 kilométer.

Úgy gondolták, tesznek azért hogy változás következzen be, mert mégis csak jobb tovább aludni, mint esetleg kocsmában ücsörögni korán reggel,  így menetrend módosítási kérelemmel fordultak a MátészalkaLeaks csoporttal karöltve az EMKK Zrt-hez.

 

A közlekedési szolgáltató 2017.szeptemberében utasszámlálást rendelt el, majd az Északkelet-magyarországi Közlekedésszervező iroda értékelte ki a felmérés eredményét, és tette meg a javaslatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak.

Közben a MátészalkaLeaks csoport és az érintettek is aktivizálták magukat. Telefonon és e-mailben érdeklődtek rendszeresen a Fehérgyarmat és Mátészalka közötti, reggeli  menetrend optimalizálás állásával kapcsolatban a busztársaságnál és az Északkelet-magyarországi Közlekedésszervező irodánál.

A napokban megszületett a hivatalos döntés, amelyet a mai napon kapott készhez  a MátészalkaLeaks csoport.

A döntés alapján, 2017. december 10-től,  5 óra 45 perc helyett, 6 óra 35 perckor indul Fehérgyarmatról a busz, amely 7 óra 15 percre fog Mátészalkára érni. Így 50 perccel tovább alhatnak a Fehérgyarmaton élő, de Mátészalkán tanuló diákok. Kipihentebben érkezhetnek az iskolába, és többen vállalhatják az ingázást, a kollégiumi elhelyezés helyett.

A változást Fehérgyarmat, Tunyogmatolcs és Györtelek fiataljainak Mátészalkára bejutását optimalizálja. Az érintett települések lélekszámai: Fehérgyarmat (8089 fő), Tunyogmatolcs ( 2430 fő), Györtelek (1599 fő) =  12.118 fő

 

dontes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1813206783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása