A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A részmunkaidős állások számának jelentős növelését akarjuk elérni Mátészalkán!

2017. szeptember 28. - Mátészalkaleaks

A mátészalkai munkahelyek többségében  jelenleg, csak teljes munkaidős foglalkoztatásra van lehetőség. Főleg az Ipari úton lévő gyárakban lehet elhelyezkedni, ahol szinte folyamatosan keresnek munkavállalókat, de jobbára csak 3 műszakos munkalehetőségeket kínálnak a munkáltatók. Ezek a munkalehetőségek nem megfelelőek a GYES-en, GYED-en lévő egyedülálló szülőknek (nő vagy férfi), hiszen nem mindenki tudja a gyermeke felügyeletét megoldani például egy éjszakai műszak során.

A négy és hat órás munkalehetőségek bevezetése pozitív hatással lehetne a kisgyermekes családok mindennapjaira, hiszen a GYES és GYED mellett végzett munka összege jelentősen növelhetné a családok bevételeit, ezáltal növekedhetne az életszínvonaluk, nőne a vásárlóerejük, és így nőne az állam ÁFA bevétele is, hiszen akinek több bevétele van az többet fogyaszt.

 

Előnyök a munkáltatóknál:

A  részmunkaidős foglalkoztatás a  munkáltató számára olcsóbbá teheti a  napi vagy heti munkacsúcsokhoz és -völgyekhez való alkalmazkodást, márpedig a munkaerőigény ilyen típusú – jelentékeny, de kiszámítható – hullámzásai nagyok lehetnek a kereskedelemben, a vendéglátásban, a személyi szolgáltatásokban, az egészségügyben, az oktatásban, és a gyárakban.

Előnyök a munkavállalóknak:

A kínálati oldalon a részmunkaidő megkönnyíti a gyermeknevelés, az otthoni ápolás – általánosságban a háztartási munka – és a piaci munkavállalás összeegyeztetését. Nem kényszerülnek igen–nem választásra a kisgyermeket nevelő, de a szakmájukról lemondani nem kívánó anyák, a tanulni vágyó, de nyomorogni nem szándékozó diákok, az iskolát elhagyó, de egyetlen munkahely mellett tartósan elköteleződni még nem kívánók.

A Mátészalkaleaks csoport az érintettekkel karöltve, levéllel fordul a munkáltatókhoz, valamint  a munkaerő kölcsönző cégekhez, hogy ebben az  ügyben elmozdulás történjen.

 

reszmunka.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8212904672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása