A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Mégsem sújtja a MÁV vasárnaponként Mátészalka környékét!

Adatfeltöltési hiba miatt nem szerepel még minden vonat a mentrendi kínálatban.

2017. augusztus 07. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan arról pár napja írtunk, a www.elvira.hu oldalon található vasúti menetrend szerint 2017.október 26 és 2017.október 31 között módosított menetrendet vezet be  a MÁV térségünkben, amely több vonat menetrendjét is befolyásolja. A menetrendi oldalon lévő információk szerint több vasárnap délutáni vonat eltűnt volna a kínálatból. Mivel a menetrendi kínálat csökkenése szinte lehetetlenné tett volna a kollégisták vasárnapi utazását, ezért  Mátészalkaleaks csapata a MÁV-hoz fordult, hogy megtudjuk azt, hogy miért módosul a menetrend, valamint , hogy miért szűnnek meg, megszűnnek-e a  járatok.

Mint kiderült, a menetrend módosítása az alábbiak miatt következik be:

 

Augusztus 26-án kezdődik a 100-as számú, Budapest–Debrecen–Záhony vasútvonal következő szakaszának, a Püspökladány–Ebes résznek a teljes átépítése, aminek ez a fázisa október 31-ig tart. (A pályafelújítás részleteiről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) tud információkkal szolgálni.) A Debrecennél elágazó vonalak menetrendjét a csatlakozások megtartása miatt módosítottuk, mert a felújítás idején a vonatok 15-20 perccel hosszabb idő alatt teszik meg a Püspökladány–Debrecen távot.

 

A 110-es számú Debrecen–Mátészalka vasútvonalon közlekedő vonatoknak Budapest felől és felé jelenleg mindkét irányban jó csatlakozásuk van Debrecenben. A vágányzár ideje alatt a Debrecenbe később érkező és korábban induló IC vonatok miatt csak az egyik irányban lehet gyorsabb csatlakozást létrehozni. A jellemzően nagyobb utasáramlást figyelembe véve üzemkezdettől délig a Mátészalka–Budapest irányban lesznek rövid átszállási idejű csatlakozások, míg délutántól estig a Budapest–Mátészalka irányban. A másik irányban pedig hosszabb debreceni átszállási idővel lehet majd utazni. Kivétel ez alól a vasárnap, amikor egész nap a Mátészalka–Budapest irányban lesznek rövid idejű csatlakozások. A vágányzári menetrend alapján is minden vonat közlekedni fog, általában plusz-mínusz 7 perces eltéréssel az alap menetrendben megszokottól. Az egyvágányú pálya miatt előfordul, hogy a vágányzár idején érvényes menetrend alapján pár perccel többet várakozik egy vonat az állomáson a szembe közlekedő vonatra, de a menetidő nem nő a 110-es vonalon.

 

A vágányzári menetrendről rövidesen tájékoztatjuk az utasokat az állomási hirdetményeken, hangosbemondókon, honlapunkon és természetesen a sajtón keresztül is.

 

163335_g.jpg

 

 

 

A következő levelünkben arról érdeklődtünk, hogy tényleg helyes-e a menetrendi keresőben fellelhető menetrend, amely szerint vasárnapi napokon több vonat nem fog közlekedni.

 

Tisztelt MÁV !

Köszönjük a gyors választ. Azt írják, "a vágányzári menetrend alapján is minden vonat közlekedni fog, általában plusz-mínusz 7 perces eltéréssel az alap menetrendben megszokottól."
 
Olvasói jelzés alapján és a menetrendüket elemezve kiderül, hogy vasárnapi napokon a Mátészalka-Debrecen viszonylat  13:03 és 15:03 perces vonatai a menetrendjükben  nem szerepelnek . Így olvasónk jelzése szerint nem tudnak 10 : 56 és 16:13 perc között Debrecenbe visszautazni a kollégisták.
 
Mellékeltük a jelenlegi és a módosított menetrendet. Ez nagy problémát fog jelenteni a vágányzári menetrendi időszak alatt.
 
msz-debrecen_modositas_utan.png
A jelenleg is elérhető, még nem teljesen feltöltött menetrend.
A válasz:

Köszönjük az észrevételt! Ugyanakkor ismét szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden vonat közlekedni fog, az ön által említett két járat Mátészalkáról  12:56-kor és  14:56-kor indul majd. Mivel a vágányzár miatt csaknem minden vonat menetrendje módosul a 110-es vonalon, számos változtatást kell feltölteni a menetrendi keresőbe. Ennek a folyamatnak még nem értünk a végére, ezért fordulhat elő, hogy nem látja az összes vonatot. Hamarosan minden módosított adat szerepel a MÁV-START információs rendszerében.

 

 

images_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3312726126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása