A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Jogos az érintettek igénye a Fehérgyarmat-Mátészalka reggeli buszközlekedéssel kapcsolatban!

Utasforgalmi felmérés lesz szeptemberben, és azt követően születhet döntés.

2017. július 08. - Mátészalkaleaks

Már két hónapja folyik a Mátészalkaleaks csoport és az érintettek küzdelme az ügyben, hogy hétköznapokon, reggel 6:40 perc körüli időpontban is legyen Fehérgyarmatról, Mátészalkára buszjárat, így elősegítve a munkaerő  nagyobb mobilitását, és azt, hogy tovább pihenhessenek a Mátészalkára középiskolába járók.

Azt boncolgattunk egy írásunkban, hogy miért ilyen nehézkes a közlekedés Fehérgyarmat környékéről Mátészalkára? Akkor egy településfejlesztő szakember segítségével gondolkodtunk közösen azon, hogy miként lehetne jobbá tenni a Fehérgyarmat és Mátészalka közötti reggeli buszközlekedést.

A Mátészalkaleaks csoport a közös gondolkodás után menetrend módosítást kezdeményezett, amely  most ismét szintet lépett.

Az Északkelet-magyarországi Közlekedészervező Iroda jogosnak találta a kezdeményezést, de azt a jelenlegi járatszám megtartásával, és a Fehérgyarmatról induló buszok későbbi/korábbi indításával kezelhetőenek tartja.

A végleges döntést még meg kell előznie egy utasforgalmi felmérésnek, amelyet a szeptemberi iskolakezdés után fog elvégezni az EMKK Zrt, annak érdekében, hogy reális képet kapjon az utasforgalmi igényekről.

 

emkk1.png

emkk2.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr412649273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása