A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A kerékpárutak szélére fákat ültettek, a fák növekedését számításba vették?

Ha már anyany árban mérik a kerékpárutakat, vigyázzunk rájuk.

2017. június 18. - Mátészalkaleaks

Mátészalka és Csenger között, illetve Nyírcsászári és Debrecen között is több helyen találkozhatunk olyan megoldással, amikor fákat ültettek a kerékpárút szélétől mintegy fél méterre.

Mivel a kerékpárutakat szinte arany áron mérik, ezért luxusnak tűnik az, hogy fákat ültetnek az út mellé, amelyek gyökerei idővel a kerékpárút alá terjeszkednek, és így tehetnek majd kárt abban .

A Nyírbátor és Nyírmeggyes közötti 11 kilométeres szakasz 502 millió 700 ezer forintba került, ez 45700 Ft/ méter árat jelent, míg a korábban megépült Nyírbátort és Nyírbogátot összekötő kerékpárút 4,5 km-es részét 324 millió forintból építette a közbeszerzésen nyertes cég, amely 72000 Ft/méteres árat jelent.

Ezeknek az áraknak a fényében érdemes lenne a kerékpárutak szélébe ültetett fákat áthelyezni a kerékpárúttól több méterre,  így megelőzve  a kerékpárutak jövőbeli állagromlását.

Közérdekű bejelentéssel éltünk első körben Nyírcsászári község önkormányzata felé, hogy vizsgálják meg a bejelentésünket, és szükség esetén tegyék meg az intézkedéseket.

                                                           -Mátészalkaleaks csoport-

img_20170617_164440.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4712603419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása