A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Türelmi zóna lenne a megoldás?

Csaknem tettlegességig fajult a vita Mátészalkán.

2017. június 16. - Mátészalkaleaks

Igény van rá, azért vannak jelen a szexmunkások a vasútállomáson és annak közvetlen környezetében. Mivel Magyarországon csak kevés település rendelkezik türelmi zónával, ezért jobbára a forgalmasabb közterületeken jelennek meg a bájaikat kínáló személyek.Így történik ez Mátészalkán is, ahol az vasútállomás környékén jelenik meg tömegesen a prostitúció.

Magyarországon legális a prostitúció, mégis folyamatosan büntetik. A hatályos törvények szerint vannak védett övezetek, ahol tiltott az üzletszerű kéjelgés, ezeken kívül viszont nem tilthatják meg a prostituáltaknak, hogy felajánlják szolgálataikat, ha rendelkeznek megfelelő egészségügyi igazolással.

Az állomás környékén élők és a felajánlkozók között gyakori az összetűzés. A mai napon is így történt, amikor az egyik szexmunkás az egyik üzlet bejárati ajtajánál kínálta bájait. A tulajdonos felkérte a távozásra, amelynek nem igazán akart eleget tenni.Végül az erélyes fellépés hatására elhagyta a hölgy  a területet.

Az üzlet  tulajdonosa elmondta: Nem győzök takarítani utánuk, de nem csak ennyi a problémám. A minap az udvaromra is bejöttek a bájaikat kínálók. Ha már igény van az ilyen szolgáltatásokra, akkor jelöljenek ki ennek egy helyet, mondta. Az mégsem állapot, hogy  a saját udvaromrol kell őket kizavarni.

A helyzet megoldása minden érintettnek az érdeke. A lakók nyugalmat és tisztaságot szeretnének, az egészségügyi igazolással rendelkező  szexmunkások pedig dolgozni szeretnének.A helyzet megoldásának az érdekében Mátészalka város önkormányzatához fordulunk,hogy foglaljanak állást, miként oldanánk meg a  problémát.

A hatályos törvények itt olvashatóak:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900075.TV

 

 

 

500lead24453.jpg

                                                                    a kép illusztráció

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1112600855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása